23 mei 2024
Thumbnail voor Flinke capaciteitsboost voor KLM: zes nieuwe verre bestemmingen erbij

Flinke capaciteitsboost voor KLM: zes nieuwe verre bestemmingen erbij

AMSTELVEEN - KLM voert de capaciteit komende winter flink op en voegt zes nieuwe verre bestemmingen aan het routenetwerk toe, waaronder Phuket, Cancun en Orlando. Met de routes richt de luchtvaartmaatschappij zich nadrukkelijk op de toeristische markt, meldt directeur KLM Nederland Harm Kreulen aan deze site.


KLM is bezig zich langzaam te herstellen van de coronacrisis en kijkt daarbij naar markten waarvan verwacht wordt dat ze het snelst zullen herstellen. Daarbij gaat het vooral om toeristische bestemmimgen. Deze zomer vliegt de maatschappij al op enkele nieuwe Europese bestemmingen als Mallorca, Dubrovnik en Verona.

In het komende winterseizoen (startdatum: 31 oktober) zoekt KLM het aanzienlijk verder op, en mikt daarbij op bestemmingen die toevalligerwijs in een ver verleden deel uitmaakten van het routenetwerk van Martinair: Phuket, Mombasa, Orlando, Cancun, Bridgetown en Port of Spain. De vliegschema's zien er als volgt uit.

  • Naar het Thaise Phuket gaat KLM vier keer per week vliegen met een Boeing 777-300ER. Op de heenvlucht vindt een tussenstop plaats in Kuala Lumpur, dat al deel uitmaakte van het routenetwerk.
  • Mombasa in Kenia wordt twee keer per week aangevlogen met een Boeing 787-9, met op de terugvlucht een tussenlanding op de bestaande KLM-bestemming Nairobi.
  • Orlando wordt vier keer per week aangevlogen in combinatie met het eveneens in Florida gelegen Miami. Twee keer per week wordt eerst naar Miami gevlogen en vervolgens door naar Orlando, de andere twee keer vliegt KLM in omgekeerde richting. Op de routes zet KLM een Boeing 787-9 in.
  • Naar het Mexicaanse Cancun staan drie vluchten per week in de planning. Daarbij gaat het zowel heen als terug om een rechtstreekse vlucht, uitgevoerd met een Boeing 787-9.
  • Nieuw zijn ook Bridgetown op Barbados en Port of Spain, de hoofdstad van Trinidad en Tobago. Deze Caribische bestemmingen worden drie keer per week bediend door middel van een combinatievlucht. KLM zet daarbij in eerste instantie een Airbus A330-200 en later een grotere -300 in.

KLM zegt zich ten doel te hebben gesteld om klanten een zo groot mogelijk netwerk aan te bieden. “Het plannen van het netwerk gebeurt flexibel, zodat KLM snel kan inspelen op marktkansen”, meldt het bedrijf.

Oude niveau
Met deze uitbreiding is het bestemmingennetwerk weer bijna terug op het niveau van voor COVID-19, maar nog wel met minder capaciteit en frequenties en toestellen. “Zodra de vraag groter wordt, voeren we meer vluchten uit en/of zet KLM grotere toestellen in.”

Alle nieuwe bestemmingen worden aangeboden gedurende het winterseizoen, dat duurt van 31 oktober 2021 tot en met 26 maart 2022.