22 oktober 2024
Thumbnail voor Frank Radstake over aanstaand ANVR Congres: ‘Oman is witte raaf in de regio’

Frank Radstake over aanstaand ANVR Congres: ‘Oman is witte raaf in de regio’

Over precies drie weken start in het Sultanaat Oman het ANVR Congres. De ANVR is druk bezig met de voorbereidingen en kijkt uit naar een fantastisch congres. Dat vertelt ANVR-directeur Frank Radstake aan Reisbizz.

Radstake is begin dit jaar met Frank Oostdam, Hanita van der Meer en eventbureau GI Travel op inspectiereis geweest naar Oman en weet dus een beetje wat de congresbezoekers te wachten staat. “Oman is echt een spectaculaire bestemming”, vertelt de ANVR-directeur. “Vanwege de uitgestrekte en weidse natuur en vriendelijke bewoners kijk ik er echt naar uit om weer naar Oman te gaan.” Radstake vliegt met de congresvlucht van Transavia mee naar Oman. “Voorheen ging ik vaak eerder naar de bestemming van het congres, dus het is harstikke leuk om nu heen en weer te vliegen met de congresvlucht.”

In het Midden-Oosten is het op dit moment erg onrustig. Gevraagd of deze onrusten invloed hebben op het congres is Radstake duidelijk. “Verreweg de meeste mensen weten wel dat Oman de witte raaf in de regio is. De instabiliteit in de regio is heel pijnlijk, maar we moeten ons tegelijkertijd realiseren dat Oman echt nog weer een stuk verder ligt. Wij varen op het reisadvies van Buitenlandse Zaken, en dat is geel voor Oman.” Radstake vertelt dat de ANVR van bezoekers wel wat vragen krijgt over de route die wordt gevlogen naar Oman. “We maken met Transavia een tussenstop in Griekenland en vliegen daarna op de route die KLM op dit moment vliegt. Dat is een veilige route en die houdt ook Transavia aan”, aldus de ANVR-directeur.

Hoewel een deel van de excursies al vol zijn geboekt, kunnen mensen zich nog wel aanmelden voor het congres. “Ik kijk er echt enorm naar uit, de lat is in Asturias vorig jaar erg hoog gelegd, maar we gaan ervanuit dat we dat deze keer in Oman gewoon gaan overtreffen!”