5 maart 2024
Thumbnail voor FTI verlengt FLEXPLUS-tarief en Corona Zekerheidspakket voor vakantiegangers

FTI verlengt FLEXPLUS-tarief en Corona Zekerheidspakket voor vakantiegangers

HOOFDDORP – FTI blijft haar klanten ondersteunen met “maximale flexibiliteit en zekerheid”. De reisorganisatie verlengt de boekingsperiode voor de FTI Corona Reisbelofte en de Corona Reisbescherming. Ook breidt FTI het FLEXPLUS-tarief uit voor losse vluchtboekingen en vakantiereizen tot en met 30 april 2022.


Tegen een toeslag van 58 euro per boeking kunnen klanten tot 15 dagen voor vertrek kosteloos annuleren onder aftrek van het FLEXPLUS tarief zonder opgaaf van reden. “De behoefte van gasten aan flexibele omboekings- en annuleringsvoorwaarden zal ook na 2021 blijven bestaan”, vertelt algemeen directeur bij de FTI Group, Ralph Schiller. “We zijn dan ook verheugd dat we nu aan dit verzoek kunnen voldoen en bieden tot volgend voorjaar het populaire FLEXPLUS-tarief voor reizen aan.”

Voor het eerst is het tarief van FTI ook geldig voor geselecteerde vluchtaanbiedingen, bijvoorbeeld voor vluchten naar Egypte, Griekenland en de Canarische Eilanden.

Reisbescherming
Daarnaast verlengt FTI voor alle nieuwe boekingen die gemaakt worden tot en met 30 juni 2021 het gratis Corona Reisbescherming voor vakanties met afreisperiode van nu tot en met uiterlijk 31 oktober 2021. Bij weigering van toegang of repatriëring draagt FTI alle extra kosten die de vakantieganger maakt in geval van quarantaine. Zoals accommodatie en maaltijden voor alle betrokken reizigers. Ook valt onder deze bescherming de bijbehorende omboekingskosten van maximaal 500 euro per persoon en maximaal 3.500 euro per boeking.

Reisdekking
De Corona Reisdekking van HanseMerkur is nu te boeken voor alle nieuwe boekingen van een FTI-vakantie tot en met 31 oktober 2021 voor 9,90 euro. Als reizigers vervolgens in de reisperiode vanaf nu tot uiterlijk 31 oktober ten vroegste 72 uur voor vertrek positief test op corona en niet mag reizen, dekt de verzekeringspartner de annuleringskosten tot maximaal 500 euro per persoon. De Corona Reisdekking omvat ook medisch advies, informatie en assistentie via een 24/7 alarmnummer tijdens de reis, evenals een ongevallenverzekering tot 25.000 euro in het bestemmingsgebied.