18 mei 2024
Thumbnail voor Geen 10 dollar per dag reizigers meer voor Nieuw-Zeeland

Geen 10 dollar per dag reizigers meer voor Nieuw-Zeeland

WELLINGTON - Nieuw-Zeeland heeft zich ten doel gesteld om meer toeristen met hoge uitgaven aan te trekken in plaats van degenen die "door ons land reizen voor 10 dollar per dag.” Nash, de minister van Toerisme van het land, plaatste deze uitspraak naar aanleiding van plannen om het toerisme verder te versterken nu de grenzen van het land heropend zijn.


De minister zei wel dat backpackers en bezoekers met een laag budget nog steeds welkom zijn in Nieuw-Zeeland. "We blijven backpackers verwelkomen, maar we gaan ons niet richten op reizigers die op Facebook zetten hoe ze door ons land kunnen reizen voor 10 dollar per dag en gedroogde noedels eten.”

Cruisecijfers
Nash is positief over de bezoekers die langer in het land blijven en meer uitgeven dan in pre-Covid-tijden. "Het eerste cruiseschip dat vandaag terugkeert, is een nieuwe opsteker. Vóór de pandemie waren cruise bezoeken meer dan 500 miljoen dollar per jaar waard, waarvan 356 miljoen aan land werd uitgegeven. Dit leverde een waardevolle economische bijdrage. We verwachten dat de cruisecijfers vergelijkbaar zullen zijn met pre-Covid-niveaus."