17 mei 2024
Thumbnail voor Gierende banden en dak eraf voor Smile Society leden Sunny Cars

Gierende banden en dak eraf voor Smile Society leden Sunny Cars

HOOGBLOKLAND - Zaterdag 30 september vond het eerste Smile Society Event plaats in het Zuid-Hollandse Hoogblokland. Meer dan 60 best boekende reisagenten van Sunny Cars stapten om 13:30 uur in één van de klaarstaande oldtimers voor een puzzelrit door de Alblasserwaard.


Op het terrein van We Love Oldtimers was het zaterdag een kleurrijk geheel. Van een roze VW-busje, knal groene Deux Chevaux tot baby blauwe VW Beetle met daartussen de fancy cabrio van Sunny Cars. De deelnemers werden welkom geheten door Marco Ammerlaan, Director of Sales, die met de blijde boodschap kwam dat de verkoopcijfers dit jaar door het dak gaan. Sunny Cars plust een dikke 30 procent.

Met gevulde magen op pad
Na een goed verzorgde lunch buiten in de zon kreeg de groep het startsein om met verschillende opdrachten aan de tocht te beginnen. Eerst moesten de coördinaten op de kaart worden aangestipt, want het gebruik van Google Maps was streng verboden. TUI at Home Sandra Vestjens gebruikte zelfs haar knalrode lippenstift om op de geplastificeerde kaart de route goed leesbaar te arceren. Alles werd uit de kast gehaald.
Bart van Limburg vraagt zich af of ze voor de prijs moeten gaan of voor de lol, waarop Kees Bikker antwoordde: ‘Meestal als je voor de lol gaat komen de prijzen vanzelf.’

Special feature
De verslaggever van Reisbizz mocht meerijden in de Miss Peach VW bus. Na een korte uitleg kroop Sandra Vestjens achter het stuur en startte de motor met één draai aan de sleutel. Deze liep als een zonnetje, maar had één special feature: de eerste versnelling kende de schakelbak niet. Bijrijder Fenny Euverman van Westbound Travel kreeg naast het kaartlezen een taak erbij; met twee handen ervoor zorgen dat de schakelpook niet uit z’n één schoot.

Gierende banden
Het spelelement zat er goed in en dit bracht tegelijkertijd een stukje fanatisme mee. Snelheden werden overschreden en zo nu en dan werd de bocht iets te nauw genomen. Wanneer op sommige vragen van de puzzeltocht een antwoord schuldig bleef, werd de hulp in geroepen van de vriendelijke dorpsbewoners. Vooral de groep klussende mannen in het plaatsje Asperen was een geliefde hulplijn.

Even rusten
Na het eerste gedeelte van de rit kwam de groep bijeen bij Rustwat in Rhenoy. Even bijpraten onder genot van een drankje en bittergarnituur op een zonnig terras aan de Linge. Het enthousiasme was duidelijk af te lezen van de gezichten van de deelnemers. Deel één van de tocht was een groot succes. De route werd vervolgd, wat een mooi beeld gaf om al die oldtimers door het landschap te zien slingeren.

Niet vooruit te branden
Na de stop wisselde ondergetekende van voertuig om mee te rijden met Manon Prins, Trade Marketeer bij Sunny Cars, en fotograaf Dave Kroet. Tijdens deze rit ging het dak eraf van het lelijke eendje. Met de zon die zich nog volop liet zien en de haren wapperend in de wind, toerde dit trio door het Zuid-Hollandse landschap. Manon Prins wist het gaspedaal goed te vinden en zette ‘m al snel in de hoogste versnelling. Dat liep gesmeerd tot het moment dat er een rotonde genomen werd. De motor sloeg midden op de rotonde af en de Deux Chevaux was niet meer vooruit te branden. Prins bleef rustig en nam de tijd en ondanks de boze blikken van medeweggebruikers wist ze een doorstart te maken en kon de tocht worden vervolgd.

Afsluiting met friet en hamburgers
Aan het eind van de middag kwamen de oldtimers één voor één binnendruppelen en konden de verhalen van onderweg worden uitgewisseld. Een foodtruck met zakjes friet en vers gegrilde hamburgers zorgde voor een gezellige afsluiting.
Hans Knottnerus, Managing Director van Sunny Cars, voorzag de reisagenten van een drankje, dankte hen voor de fijne samenwerking en maakte de nieuwe nummer 1 bekend van de Smile Society Top 100.
Ellen van Gelder (Reisburo van Gelder, Amsterdam) staat op 1 en is hiermee de best boekende reisagent bij Sunny Cars van het laatste kwartaal.

Het was een zeer geslaagd event waarbij alleen maar lachende gezichten te zien waren.