20 juni 2024
Thumbnail voor Green Airlines deze zomer vanaf Groningen Airport naar zonbestemmingen

Green Airlines deze zomer vanaf Groningen Airport naar zonbestemmingen

EELDE - Green Airlines heeft de ticketverkoop gestart voor haar eerste lijndiensten vanaf Groningen Airport Eelde. De nieuwe Duitse luchtvaartmaatschappij vliegt al vanaf begin juli van de noordelijke luchthaven naar Faro, Corfu, Ibiza en Palma de Mallorca.


De drie laatstgenoemde bestemmingen worden twee keer per week aangevlogen, terwijl er naar Faro één vlucht per week gaat. Green Airlines zet op de routes een gewetleasde Embraer 190 van German Airways in, met plaats voor 100 passagiers.

"We zijn ervan overtuigd dat we met een aantrekkelijk programma en ons duurzame vluchtconcept veel reizigers in de regio zullen aanspreken." zegt topman Stefan Auwetter van Green Airlines.

De vluchtprijzen zijn inclusief één stuk bagage, één stuk handbagage en een hapje en een drankje tijdens de vlucht. De tickets zijn te koop op green-airlines.com.

Virtuele luchtvaartmaatschappij
Green Airlines is een zogeheten virtuele luchtvaartmaatschappij, wat betekent dat ze zelf alleen de ticketverkoop en marketing doet en voor de vluchtoperatie andere bedrijven inschakelt. De naam verwijst naar het groene beleid, waarbij alle CO2-uitstoot ruimschoots gecompenseerd wordt.

Twee maanden geleden ging de eerste route van de nieuwe maatschappij van start: tussen Paderborn en Sylt (een populair Duits waddeneiland). Groningen Airport Eelde wordt de eerste niet-Duitse luchthaven waar het bedrijf een vliegtuig stationeert.

Green Airlines is van plan om vanaf september ook tussen Groningen en het Finse Turku te vliegen. Die vluchten zijn gericht op medewerkers van Meyer Werft, net over de grens in Papenburg. Dat bedrijf heeft veel zakelijk verkeer naar zijn scheepswerf in Turku.