23 juli 2024
Thumbnail voor Green Airlines kan geen vluchten meer aanbieden

Green Airlines kan geen vluchten meer aanbieden

PADERBORN/KARLSRUHE - Green Airlines heeft een probleem: de virtuele Duitse maatschappij kan in ieder geval tijdelijk geen vluchten meer aanbieden. German Airways, verantwoordelijk voor de vluchtuitvoering, heeft de samenwerking namelijk per direct beëindigd. Dat is het gevolg van een ‘verschillende opvatting’ over de gemaakte afspraken.


Green Airlines wil er zelf weinig over zeggen, behalve dan dat ze druk bezig zijn om een nieuwe partner voor de vluchtuitvoering te zoeken. “Passagiers worden zo snel mogelijk geïnformeerd over het vervolg. Bij annulering van een vlucht krijgt u de ticketkosten volledig vergoed”, meldt het bedrijf in een verklaring. "We verontschuldigen ons voor het ongemak."

De virtuele luchtvaartmaatschappij huurde sinds het voorjaar twee Embraer 190’s bij German Airways, inclusief bemanning, nadat daarvoor al diverse andere partners de revue passeerden.

Groningen Airport Eelde
Met één van die Embraers werden begin juli ook vluchten vanaf Groningen Airport opgestart, naar bestemmingen in het Middellandse Zeegebied. Twee weken later kwamen die routes alweer te vervallen. Officieel gebeurde dat vanwege de aangescherpte reisrestricties en de impact van de coronacrisis, maar volgens Duitse media speelde er toen op de achtergrond al meer.

Omdat ook de vluchten vanuit Duitsland naar Zuid-Europa vervielen, bood Green Airlines sindsdien enkel nog vluchten naar het Duitse waddeneiland Sylt aan (vanuit Keulen-Bonn via Paderborn). De toekomst van die lijndienst is nu ongewis. Zondag voerde German Airways de laatste vlucht uit.

Domper
Bij het staken van de vluchten vanuit Groningen Airport gaf Green Airlines aan dat die mogelijk begin augustus hervat zouden worden. Maar zonder vliegtuigen wordt dat lastig. De vluchten zijn ook (nog) niet te boeken. Daarmee lijkt een snelle terugkeer van de baan.

Voor Groningen Airport was het stopzetten van de vluchten een grote domper, want Green Airlines was destijds de grootste luchtvaartmaatschappij op de noordelijke luchthaven.