19 juli 2024
Thumbnail voor Griekenland komt met ‘ban’ op strandbedjes en deelt voor 350.000 euro aan boetes uit

Griekenland komt met ‘ban’ op strandbedjes en deelt voor 350.000 euro aan boetes uit

De rijen met strandbedjes op Griekse stranden waren een doorn in het oog voor de autoriteiten en daarom voerde Griekenland strenge regels in. De nieuwe regels zijn bedoeld om de kustlijn van Griekenland te verbeteren en de stranden netter te houden. In de eerste vijf dagen dat de nieuwe regels gelden hebben autoriteiten voor 350.000 euro aan boetes uitgedeeld.

“Deze zomer gaat er veel veranderen op onze stranden”, zo was Kostis Chatzidakis, de Griekse minister van financiën, duidelijk bij de bekendmaking van de nieuwe regels. De stranden moeten netter en overzichtelijker worden om overtoerisme tegen te gaan en een strandbezoek aangenamer te maken. Een van de veranderingen is dat 70 procent van de Griekse stranden vrij moet zijn van ligbedden. In beschermde gebieden moet zelf 85 procent ligbed-vrij zijn. Ook moeten de ligbedden minimaal vier meter van de zee staan.

In de eerste vijf dagen dat de nieuwe regels zijn ingegaan, is volgens de autoriteiten voor 350.000 euro aan boetes uitgedeeld aan ondernemers, restauranthouders en hotels die zich niet hielden aan de nieuwe regels. De Grieken zetten drones in om de stranden te controleren.