12 juli 2024
Thumbnail voor Gunay Uslu volgt Steven van der Heijden op als CEO Corendon

Gunay Uslu volgt Steven van der Heijden op als CEO Corendon

Gunay Uslu, op dit moment nog demissionair staatssecretaris van Cultuur en Media, wordt de nieuwe CEO van Corendon. De D66-politica, tevens zus van oprichter Atilay Uslu, werkte tot ze de politieke arena betrad al jaren bij de reisorganisatie, als laatste als directeur Hotel Development. Haar naam zong al lange tijd rond als kandidaat voor de topfunctie.

“Ik ga weer terug naar het familiebedrijf en dat voelt toch een beetje als thuiskomen. Met Corendon willen we mensen onvergetelijke ervaringen bieden, de wereld laten ontdekken. Daarnaast staan de luchtvaart- en reisbranche voor grote uitdagingen als het aankomt op verduurzaming. Ik zie het als een belangrijke opdracht en verantwoordelijkheid om als CEO van Corendon van binnenuit te werken aan een groenere sector”, aldus Gunay Uslu.

De 51-jarige Gunay Uslu was nauw betrokken bij de ontwikkeling van Corendon tot één van de grootste reisbedrijven van Nederland, dat ook een eigen luchtvaart- en hoteltak heeft. Als directeur Hotel Development drukte ze haar stempel op de hotelportfolio, die bestaat uit vestigingen in Nederland en op Curaçao.

Volgens Steven van der Heijden, de huidige topman van Corendon die al tijden zinspeelde op een afscheid, is Gunay Uslu zijn ‘gedroomde opvolger’. “Ze kent het bedrijf door en door en weet wat er nodig is om het succes van Corendon verder uit te bouwen. In het kabinet heeft ze laten zien dat ze een verbinder is die van aanpakken weet. Bovendien beschikt ze over ruime bestuurlijke ervaring en is de liefde voor het ondernemerschap haar als het ware met de paplepel ingegoten.”