17 april 2024
Thumbnail voor Heidi Vermeer haalt groot bedrag op met inzamelingsactie voor kinderen in Zuid-Afrika

Heidi Vermeer haalt groot bedrag op met inzamelingsactie voor kinderen in Zuid-Afrika

KAAPSTAD - Heidi Vermeer, eigenaresse van Ver & Meer Reizen, riep haar reiscollega's op om bij te dragen aan een donatie voor schoolschoenen voor kinderen in Zuid-Afrika. Afgelopen week is ze langs geweest bij de lokale school om de donatie te overhandigen. Heidi vertelt aan Reisbizz.nl over het succes van de sponsoractie en hoe de schoenen met open armen in ontvangst werden genomen.


Drie jaar geleden veroverden de kinderen van de lokale school het hart van Heidi tijdens het bezoek voor haar eerste sponsoring. Dit jaar besloot Heidi om een nieuwe sponsoractie voor de school te starten die zich bevindt in één van de armste wijken vlakbij Kaapstad, Mitchells Plain. De sponsoractie verliep via de organisatie Run4Schools die zich inzet voor de lokale scholen in die wijk.

Groot bedrag opgehaald
Uiteindelijk heeft Heidi in totaal een bedrag van 1.112,50 euro opgehaald. Hiermee hebben ze uiteindelijk 101 paar schoenen kunnen doneren aan de school. Daarnaast wordt 300 euro van het bedrag besteedt aan vers fruit en snacks voor de kinderen. “Ik ben ontzettend dankbaar voor alle gulle giften van alle lieve mensen in de reiswereld. Zo heeft één van de reisagenten haar kerkgemeenschap ingeschakeld waarvan we een mooie donatie hebben ontvangen. Ook vanuit mijn persoonlijke kring van familie en vrienden zijn er donaties gekomen. Alle berichten en complimentjes waren super leuk. Ik ben ontzettend trots dat we dit samen voor elkaar hebben gekregen.”

Verbeteringen voor de school
Op de dag van de donatie kregen Heidi en haar vriend een rondleiding in de school van hun contactpersoon Frank die werkzaam is bij de organisatie Run4Schools. "Ons bezoek viel helaas tijdens de schoolvakantie, maar hierdoor zijn we wel goed bijgepraat over de huidige situatie, hoe alles verliep tijdens de pandemie en de mooie nieuwe projecten waar ze mee bezig zijn geweest. In het laatste jaar is er op elke school van Run4Schools een leercentrum met laptops, een groot tv-scherm voor presentaties en wifi voor de kinderen opgezet. Het komende project is een nieuwe keuken met overdekte zitgelegenheid."

Een verschil maken
Heidi kan zich goed vinden in de inzet die Frank geeft voor deze kinderen. "Tijdens de rondleiding vatte hij dit heel mooi samen: 'Ik weet dat we niet iedereen kunnen helpen, maar als ik een verschil kan maken in het leven en de toekomst van een aantal van deze kinderen, dan maakt mij dat een gelukkig mens.' Probeer dan maar eens droge ogen te houden", vertelt Heidi.

Het verbeteren van de wereld begint bij jezelf
Heidi en haar vriend zijn sinds 2019 fulltime aan het reizen. Tijdens hun reizen vinden ze het belangrijk om zich in te zetten voor lokale sociale projecten. “We zien terwijl we op reis zijn ook de minder mooie kanten van het land dat we bezoeken, dat zijn soms hele schrijnende situaties. Als er dan een manier is om te helpen door middel van geld, spullen of tijd tedoneren, dan zullen we dat zeker doen waar mogelijk. Er wordt niet voor niets gezegd: verbeter de wereld, begin bij jezelf'."