7 september 2024
Thumbnail voor Interhome: dit zijn de populairste Europese eilanden op social media

Interhome: dit zijn de populairste Europese eilanden op social media

Een mooi strandje, een azuurblauwe zee, een cocktail in de hand en laat die likes maar binnenstromen: op Instagram en TikTok wordt je overspoeld met plaatjes vanaf idyllische eilanden. Uit onderzoek van Interhome blijkt dat Ibiza veruit op nummer één staat wanneer het gaat om de meest populaire Europese eilanden op social media.

Voor sommige mensen is social media niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Het speelt dan ook een cruciale rol bij het plannen van vakanties. Tijdens het scrollen vanaf de bank kun je zomaar geïnspireerd raken door het bekijken van iemands vakantiekiekje. Interhome zocht uit welke Europese eilanden het meest bekend zijn op social media en wat de verborgen pareltjes van Europa zijn.

Uit de analyse blijkt dat de Zuid-Europese eilanden favoriet zijn voor het perfecte Instagramplaatje. Het Spaanse eiland Ibiza is veruit de populairste spot voor het schieten van een foto voor social media. Na Ibiza op de eerste plaats en Sicilië op de tweede plaats, zijn Mallorca, Tenerife en Malta de populairste eilanden. In de top-15 populairste eilanden op sociale media zijn de Nederlandse Waddeneilanden niet terug te vinden. Blijkbaar zijn onze eigen Waddeneilanden niet 'Instagramwaardig' genoeg. Wil je dus niet tussen de Instagrammers zitten, dan weet je waar je naartoe moet..

Populair onder Nederlanders
Interhome analyseerde de boekingsgegevens om uit te zoeken welke eilandbestemmingen dit jaar favoriet zijn onder Nederlanders. Hieronder vind je de top tien eilanden die Nederlandse vakantiegangers het meest hebben geboekt voor deze zomer:

1. Sardinië
2. Mallorca
3. Corsica
4. Sicilië
5. Rügen
6. Tenerife
7. Krk
8. Elba
9. Trogir
10. Ibiza

Voor als jouw klanten niet teveel Nederlanders tegen willen komen, tipt Rudolf Verbeek, Commercieel Manager bij Interhome twee minder bekende bestemmingen. “Deze zitten vaak vol met prachtige verrassingen. Het Kroatische eiland Brac is bijvoorbeeld zo’n ‘Europese parel’. Adembenemende natuur en prachtige stranden, waar nog geen duizenden toeristen per dag komen.” Iets dichterbij huis, op ongeveer acht uur rijden vanaf Utrecht, is volgens Verbeek nog een prachtige plek te vinden: Usedom. “Een Duitse parel kunnen we wel zeggen. Je verwacht het misschien niet, maar dit eiland verrast met een prachtige kustlijn en parelwitte stranden. Usedom is zeker weten een verrassende Europese bestemming.”