23 mei 2024
Thumbnail voor Israël opent behoedzaam de deuren voor gevaccineerde toeristen

Israël opent behoedzaam de deuren voor gevaccineerde toeristen

TEL AVIV - Vanaf 23 mei zijn gevaccineerde toeristen weer welkom in Israël, zo laat het Ministerie van Volksgezondheid in Israël weten. In overleg met het Israëlische Ministerie van Toerisme is besloten dat groepsreizen vanaf die datum weer mogelijk zijn.


De minister van Toerisme, Orit Farkash HaCohen, en de minister van Volksgezondheid, Yuli Edelstein, bereikten een akkoord over de toelating van gevaccineerde toeristen uit het buitenland in groepen. Toeristen moeten beschikken over een geaccepteerd vaccinatiebewijs en bij aankomst in Israël wordt een serologische test uitgevoerd waarbij wordt getest of reizigers beschikken over antistoffen voor het virus. Zowel voor vertrek als na de landing moeten er PCR-testen moeten worden afgenomen. Op deze manier hoopt Israël het risico van verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken.

“Het verheugt mij dat we deze eerste belangrijke stap voor de toerisme-industrie kunnen zetten. Het is tijd dat Israëls unieke voordeel als een veilige en gezonde bestemming zal helpen bij het herstel van de economische crisis”, zegt minister Orit Farkash-Hacohen van Toerisme.