2 december 2023
Thumbnail voor ITAC gaat samenwerken met The Travel Club: ‘We voelen ons serieus genomen’

ITAC gaat samenwerken met The Travel Club: ‘We voelen ons serieus genomen’

Tijdens de laatste zomerborrel in juni dit jaar gaf ITAC-voorzitter Leo van der Hoeven aan open te staan voor een samenwerking met een nieuwe partij. “Vanaf april zijn we in gesprek gegaan met vijf verschillende partijen, waarin we door allen serieus werden genomen”, vertelt Van der Hoeven in gesprek met Reisbizz. “Met deze geïnteresseerden hebben wij gesprekken gevoerd, waarbij het uitgangspunt van het ITAC bestuur was dat alle huidige leden die dat zouden willen over zouden moeten kunnen gaan naar de andere organisatie.” Van der Hoeven geeft aan dat tweederde van de leden mee gaan naar The Travel Club.

Hart van de reisbranche


De ZRB-formule van The Travel Club is voor de ITAC-leden een toegevoegde waarde. “The Travel Club is naar mijn idee de grootste partij en het hart van de reisbranche. Martine (de Knoop, red.) is ongetwijfeld een vakvrouw en een goede combinatie met Don Kaspers. Het is een toekomstbestendige partij, met fatsoenlijke commissies en ware reisspecialisten”, gaat Van der Hoeven verder. Ook het brede aanbod aan leveranciers (400), de eigen interne touroperator TravelTime, het dynamische samensteltool en een uitgebreid intranet met diverse diensten op het gebied van marketing en ondersteuning vervullen volgens de voorzitter de behoeftes van de leden.

Volste vertrouwen
Vanwege de coronacrisis en de vergrijzing is het aantal leden van de ITAC de laatste drie jaar afgenomen. Hierdoor kwam intern de vraag of de organisatie nog wel toekomstbestendig was. Het bestuur heeft volgens Van der Hoeven het volste vertrouwen in de aansluiting bij The Travel Club, wat Karin Franse heeft doen besluiten om vanwege privé redenen na dertig jaar per 1 januari 2023 afscheid te nemen als secretaris. ITAC benut als organisatie komend jaar benutten om zaken af te handelen.