20 april 2024
Thumbnail voor Jaap Ellis: Vaker buiten de Randstad om bestemming Aruba te promoten

Jaap Ellis: Vaker buiten de Randstad om bestemming Aruba te promoten

ZWOLLE - De Aruba Tourism Authority (ATA) houdt een korte roadshow door Nederland en België om reisagenten te bedanken voor hun steun. Zo ook woensdagavond in Zwolle. “Reisagenten hebben ons eiland door de coronacrisis geholpen en daar willen we ze voor bedanken”, aldus Jaap Ellis, commercieel verantwoordelijke voor Europa. Ellis wil zich meer richten op het promoten van Aruba in de provincie.


Het toeristenbureau van het eiland heeft via eigen kanalen - maar ook via de ZSO’s Travel Counsellors, Travel Club en TUI - reisagenten uitgenodigd om een waardevolle avond te beleven in de hoofdstad van Overijsel. Donderdagavond gaat het Arubaanse gezelschap, inclusief hotelvertegenwoordigers, door naar Amsterdam. Een heuse prijsvraag met een reis naar Aruba maakt deel uit van het programma.

Ellis: “We hebben gedurende en na de coronacrisis heel veel support gekregen vanuit de reisbranche. Aruba was één van de eerste eilanden die openging, maar mensen moesten het wel weten. We zijn druk gaan communiceren via social media en speciale campagnes die we hebben opgezet. We hebben het hiermee het drukste gehad ooit sinds ik mijn carrière ben gestart bij de ATA.”

“Vanavond en morgen vieren we in Nederland een klein feestje samen met de hotels op Aruba. We geven ook wat prijzen weg, dat hoort natuurlijk bij zo’n avond. De Divi en Paradera hotels op Aruba geven een aantal kamers weg om zo samen een weekverblijf voor twee personen te kunnen realiseren. Palm tour biedt transport en een eiland tour aan”, vervolgt hij.


Hetty Grote (Divi Hotels) en Monique Peereland (Paradera Park Aruba) stelden namens hun hotels accomodatie beschikbaar voor de winnaar van de prijsvraag.

Postcode-analyse
Op de vraag wat de reden is om voor Zwolle te kiezen, zei Ellis dat dit alles te maken heeft met de ligging in het Noordoosten van Nederland om zo mensen de kans te geven om dichter bij huis zo’n event te bezoeken. “We willen ons in ieder geval meer richten op plekken buiten de Randstad. We zien na een postcode-analyse dat het goed is om te focussen op plekken buiten het westen van Nederland. Daar liggen de kansen om over Aruba te vertellen.”

Op de vraag of het populaire Aruba voldoende accommodatie heeft voor reisagenten die het eiland voor hun klanten willen boeken, antwoord de ATA-vertegenwoordiger: “De grote populaire hotels, zoals Bucuti Resort, Manchebo, Hyatt en Hilton, doen het altijd goed en dat moet je bijtijds boeken voor je klanten. Maar er zijn genoeg kleinschalige hotels midden op het eiland die ruimte hebben en goed aansluiten bij de Nederlandse vakantieganger. Op 2 januari gaat de Embassy suites by Hilton open met ruim 300 familiekamers. Ik denk dat dit goed past bij de Europese markt. Ook zie ik steeds meer kleine boetiekhotels openen op het eiland. Er is dus genoeg capaciteit, maar je moet er wel vroeg bij zijn”, sluit Ellis af.

Reizigers naar Aruba kunnen dagelijks met KLM naar het eiland en met TUI driemaal per week.

Wil je meer zien van de avond en ben je benieuwd naar de foto's die Reisbizz heeft geschoten tijdens de Aruba Tourism Authority roadshow? Bekijk dan de sfeerimpressie op de Facebook-pagina van Reisbizz.