19 juli 2024
Thumbnail voor Jamaica kondigt nieuwe zone aan voor ontwikkeling van high-end toerisme

Jamaica kondigt nieuwe zone aan voor ontwikkeling van high-end toerisme

OCHO RIOS - Jamaica creëert een nieuwe zone voor high-end toerisme dat zich uitstrekt van Oracabessa tot Port Antonio langs de noordkust van het eiland. De ‘Revere Zone’ staat alleen ontwikkeling met een lage dichtheid toe.


“Terwijl we werken aan het verspreiden van onze toeristische sector, kunnen we niet blijer zijn om een gebied te creëren dat een ander soort ervaring biedt voor een high-end reiziger”, zegt Edmund Bartlett, Jamaica’s minister van Toerisme. “Deze nieuwe zone zal worden ondersteund door een extra non-stop luchtdienst die rechtstreeks naar Ocho Rios vliegt, waardoor deze prachtige regio van ons eiland gemakkelijker en directer toegankelijk is.”

De zone omvat de noordelijke kustplaatsen Oracabessa, Port Maria, St. Ann's Bay, Runaway Bay, Discovery Bay en Ocho Rios. Nadat de geplande nieuwe snelwegen zijn aangelegd, hebben reizigers die het eiland binnenkomen via de Ian Fleming International Airport in Ocho Rios gemakkelijker toegang. Niet alleen tot deze zone, maar tot elk deel van het eiland in ongeveer een uur. Ook in Port Antonio zijn herontwikkelingsprojecten bezig.

Blue Ocean Strategy
Het creëren van deze zone zal reizigers ook aanmoedigen om gebieden buiten Montego Bay en Negril te verkennen, wat resulteert in meer toeristische inkomsten die worden gefilterd naar meer mensen en bedrijven op het eiland. Het uitbreiden van het bereik van het toerisme naar extra gemeenschappen maakt deel uit van Jamaica's ‘Blue Ocean Strategy’. Deze strategie heeft als doel om “beter” terug te bouwen en kleine en middelgrote toeristische bedrijven en individuele ondernemers te ondersteunen, waardoor duurzaamheid, inclusiviteit en veerkracht worden bevorderd.