19 juli 2024
Thumbnail voor Japan schaft meeste reisrestricties af; KLM breidt aantal vluchten uit

Japan schaft meeste reisrestricties af; KLM breidt aantal vluchten uit

TOKIO - Japan heeft de meeste nog resterende reisrestricties per vandaag, 11 oktober, afgeschaft. Zo hoeven reizigers uit Nederland en andere westerse landen geen visum meer aan te vragen om het land binnen te komen. Ook hoeven zij geen pakketreis meer te boeken.


Eerder schafte Japan al de quarantaineplicht af. Volledig gevaccineerde reizigers, die ook een boosterprik hebben gehad, kunnen daardoor zonder restricties het land inreizen. Wie niet geboosterd is, of uberhaupt niet gevaccineerd, moet in de 72 uur voor vertrek een PCR-test doen.

Het bezoeken van Japan is momenteel vrij voordelig vanwege de gunstige wisselkoers. Ten opzichte van de euro staat de yen op het laagste niveau sinds 2014.

Mede vanwege de heropening van Japan, die al eerder aangekondigd was, heeft KLM besloten om het aantal vluchten naar het Aziatische land op te schroeven. Vanaf eind oktober, bij de start van het winterseizoen, wordt het aantal vluchten naar Tokio Narita verdubbeld van twee naar vier per week.

Die extra KLM-vluchten, op woensdagen en vrijdagen, maken wel een korte tussenstop in Seoul in Zuid-Korea. De andere twee wekelijkse vluchten blijven non-stop.

Fotobijschrift: Huis Ten Bosch is een groot Japans themapark, volledig in Nederlandse stijl.