12 mei 2024
Thumbnail voor Jennie Visser (Travel Counsellor): ‘Bij TC ziet het er allemaal zo gelikt en gaaf uit’

Jennie Visser (Travel Counsellor): ‘Bij TC ziet het er allemaal zo gelikt en gaaf uit’

HEERHUGOWAARD - Jennie Visser is sinds vier jaar als ZRA aangesloten bij Travel Counsellors, maar heeft voor die tijd al heel wat ervaring opgedaan in de branche. Zo heeft ze 13 jaar gewerkt bij een ANWB-reisbureau en heeft ze voor Zonvaart Reizen een eigen touroperator opgezet, Destinations Travel. In gesprek met Reisbizz Magazine vertelt Jennie over haar ervaring in de reisbranche.


Jennie is al 24 jaar werkzaam in de branche. Als laatste stage tijdens haar MTRO-opleiding ging ze aan de slag bij het ANWB-reisbureau in Alkmaar, waar ze 13 jaar is blijven hangen. “Op een gegeven moment stopten de ANWB-reisbureaus ermee en ben ik terecht gekomen bij Zonvaart Reizen”, vertelt ze. “Na twee jaar wilde Zonvaart een eigen touroperator opzetten, Destinations Travel, voor maatwerkreizen in Europa. Ik werd gevraagd om dat samen met een collega op te zetten. We legden contact met de DMC’s en de agenten en van daaruit zetten we de basisreizen op.”

Hoewel Jennie dit geweldig vond om te doen, heeft ze de stap genomen om voor zichzelf te beginnen. “Na een tijdje kwam ik vaker in contact met een collega waar ik al die jaren mee had gewerkt op het ANWB-reisbureau en zij was aan de slag gegaan als Travel Counsellor. Ik dacht altijd dat ik dat zelf niet wilde. Wat ik deed met de maatwerkreizen vond ik veel te leuk. Maar toen Suzanne mij vertelde dat zij ook met DMC’s en agenten in het buitenland werkte, ben ik me toch eens gaan verdiepen in de werkwijze van Travel Counsellors. Het zag er allemaal zo gelikt en gaaf uit, ik stond te klapperen met mijn oren. Naast het hebben van een reisbureau kon ik ook gewoon mijn eigen reizen ontwikkelen, dus dat was voor mij de perfecte combinatie.”

In het nieuwe Reisbizz Magazine vertelt Jennie verder over het altijd ‘aan’ staan als ZRA en hoe zij hier mee omgaat. Ook vertelt ze over haar specialiteit en wat voor impact de situatie in Oekraïne heeft op de boekingen. Lees nu het hele interview met Jennie in het nieuwe Reisbizz Magazine.