16 september 2024
Thumbnail voor Judith Post over haar geliefde Latijns-Amerika: ‘Deze ervaring zal ik nooit vergeten’

Judith Post over haar geliefde Latijns-Amerika: ‘Deze ervaring zal ik nooit vergeten’

Na een toeristische opleiding, een stage in Guatemala, een wereldreis, een carrière als reisbegeleider in Latijns-Amerika en tien jaar in Chili te hebben gewoond, is Judith Post met recht een Latijns-Amerika specialist te noemen bij Special Traffic. Judith vertelt over haar geliefde werelddeel.

Haar persoonlijke connectie met het werelddeel is onmiskenbaar. Als Judith in Latijns-Amerika is, voelt ze zich thuis. “De kleuren en geuren, de afwisselende landschappen, de mensen en dan ook nog eens lekker eten. En mijn Chileense familie natuurlijk.”

Wat is volgens jou de meest onderschatte bestemming in Latijns-Amerika?
“Het noorden van Peru, waar nog zoveel te zien en te doen is. Hooggebergte, jungle, boottochten, en nog veel meer. Het is alleen niet zo makkelijk te bereizen als de ‘gewone’ routes in Peru.”

Welke unieke culturele ervaringen mogen reizigers niet missen?
“Zelf houd ik erg van contact met de lokale bevolking, omdat zij het kloppende hart van een land vormen. Een verblijf in een kleinschalig project bij mensen thuis is een bijzondere ervaring, vooral als je een beetje Spaans probeert te spreken. Als dit je te veel lijkt, hebben we tegenwoordig ook een leuke optie: koken en eten bij mensen thuis. Dit is persoonlijk, gezellig, en voor beide kanten interessant en leerzaam!”

Wil je het hele interview met Judith lezen, waarin ze vertelt over een bijzondere ervaring in het Titicacameer? Lees snel verder in het Reisbizz Magazine.