14 april 2024
Thumbnail voor Judith van der Zwaard: ‘Het nieuwe ANWB Reizen biedt kansen voor de reisagent’

Judith van der Zwaard: ‘Het nieuwe ANWB Reizen biedt kansen voor de reisagent’

SCHIPHOL - Judith van der Zwaard is al zeven jaar bij ANWB Reizen hét gezicht naar de reisagenten toe. Maar volgens haar zal niet iedereen weten dat haar naam Judith is en dat zij Sr. Retail Representative is binnen de reisorganisatie. In de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine stelt Judith zichzelf voor en vertelt ze over haar functie.


Samen met haar collega Anja van Overbeeke vervult Judith een functie waarin zij veel vrijheid en verantwoordelijkheid heeft en die zeer divers is. “Van salesbezoeken tot het rapporteren van de cijfers en van het optimaliseren van de reisagentenportal tot de contractbesprekingen, samen vullen wij deze werkzaamheden in. Ook pakken we verschillende marketingactiviteiten richting de reisagenten op en proberen dit zoveel mogelijk aan te laten sluiten op onze landelijke campagnes.”

Judith wordt persoonlijk erg blij als er samen met reisagenten stappen gezet kunnen worden. “We moeten met elkaar vooruit denken. Er ligt een schat aan informatie bij reisagenten en ik vind het een uitdaging om daaruit de informatie te filteren waar wij ons product, onze techniek en onze service mee kunnen blijven ontwikkelen. Daarom is het voor mij belangrijk om in contact te blijven met de reisagent. Of dit nu telefonisch is of tijdens een salesbezoek, event of studiereis, dat maakt niet uit.”

Transitie naar één ANWB Reizen
Net voor de coronapandemie was de transitie van de reislabels (FOX Verre Reizen, Pharos Reizen, ANWB Ledenreizen en ANWB Kampeerreizen) naar één ANWB Reizen in gang gezet. Hier zag Judith direct kansen voor de reisagenten. “Want naast de verre reizen, kunnen zij nu ook leuke Europa reizen én het reisaanbod met trouwe ledenvoordeel bij ons boeken.” Volgens Judith zit het nog niet bij iedere reisagent goed tussen de oren dat de reisorganisatie een compleet reisaanbod erbij hebben gekregen. “Voor leuke familiereizen in Europa zouden ze zeker ons aanbod moeten bekijken; lekker actief in Noorwegen of Zweden of vanuit verschillende campings in één reis Frankrijk ontdekken. Wij hebben het! En, als ze zoeken naar een stedentrip, fly-drive of camperreis voor z’n tweetjes, ook daar hebben wij een ruim aanbod in. Naast de verre rondreizen, wat voor de reisagent al zo bekend was, hebben wij ook groepsreizen begeleid door enthousiaste Nederlandssprekende reisleiders, compleet uitgestippelde individuele rondreizen en natuurlijk ook een mooie selectie voor de singlereiziger.”

Lees de hele SalesTalk van Judith in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.