17 mei 2024
Thumbnail voor Kabinet: Gratis testen voor vakantie verlengd tot 1 oktober

Kabinet: Gratis testen voor vakantie verlengd tot 1 oktober

DEN HAAG - Nederlandse reizigers die na de zomer op vakantie gaan en daarvoor een negatieve coronatest nodig hebben, kunnen deze in ieder geval tot 1 oktober gratis laten doen. Dit heeft het demissionaire kabinet bekend gemaakt in de persconferentie van afgelopen vrijdag.


Oorspronkelijk zou het gratis testen in de zomermaanden juli en augustus mogelijk zijn. Het kabinet heeft dit dus verlengd met een maand. Nog niet iedereen zou deze zomer de kans hebben gekregen om volledig gevaccineerd te zijn, maar in veel landen wordt een vaccinatie of een negatieve testuitslag wel als eis gesteld om het land binnen te komen.

Vorige week pleitten verschillende reisorganisaties voor het doorzetten van de vergoeding van de coronatests. Ook ANVR-voorzitter Frank Oostdam was het hier mee eens. “Hoewel de overheid nadrukkelijk heeft aangegeven dit tot uiterlijk eind augustus te willen faciliteren, zouden wij het ook een goede zaak vinden als het kabinet deze periode nog met een maand verlengt, tot eind september. Dit ook gelet op het mislukte overheidsbeleid, met zeer nadelige gevolgen voor de boekingen in de maand juli”, liet Oostdam weten op nieuwsradio BNR.

Het demissionaire kabinet heeft hier dus in de persconferentie gehoor aangegeven.