14 april 2024
Thumbnail voor Kees Bikker: Na mijn eerste studiereis naar LA bezocht ik de VS nog zeker tien keer

Kees Bikker: Na mijn eerste studiereis naar LA bezocht ik de VS nog zeker tien keer

De eerste reis van Reisbizz-blogger Kees Bikker naar de Verenigde Staten, was een studiereis naar Los Angeles. Ergens in de jaren ’80 aan het begin van zijn loopbaan in het toerisme. “Voor die reis had ik zo mijn vooroordelen over alles wat met Disney, Hollywood en Baywatch te maken had. Dat studiereizen zo hun nut hebben, is wel gebleken”, schrijft Kees in zijn nieuwste blog.

Na de studiereis werd Disney namelijk een guilty pleasure en Kees bezocht de VS nog zeker tien keer. “Vaak genoeg om eens wat meer van de gebaande paden af te wijken. Daardoor kwam ik op plekken waar veel mensen aan voorbijrijden, maar die je positief kunnen verrassen. Mijn klanten profiteerden van die kennis, want niet zelden stopte ik een paar van die ‘hidden gems’ in de reisvoorstellen die ik maakte.”

Tips van Kees
In het kader van het laatste Reisbizz themanummer dat gewijd is aan de VS en Canada, leek het Kees leuk om een paar van die ‘hidden gems’ te delen. Zoals Joshua Tree National Park. “Deze naam kent iedereen van het wereldberoemde U2 album. Maar zelfs sommige professionals weten niet waar het exact ligt. Het is het eerste park dat je tegenkomt vanuit Los Angeles. De meesten laten het links liggen in hun haast om bij de Grand Canyon of in Las Vegas te komen. Maar als je van typische wildwest landschappen houdt, besteed dan minimaal een paar uur op deze plek.”

Ook noemt Kees de Badlands van South Dakota. “Zelden zal je in zo’n bizar landschap hebben rondgereden als tussen de grillige pieken van de Badlands. Het meeste indruk maken ze nog als je vanuit de verte aan komt rijden.”

Wil je weten welke tips Kees nog meer heeft? Lees dan zijn blog in de nieuwste Reisbizz Magazine die in het teken staan van de VS en Canada.