17 april 2024
Thumbnail voor KLM aast met Premium Economy op zakenreiziger en toerist met luxe smaak

KLM aast met Premium Economy op zakenreiziger en toerist met luxe smaak

CROMVOIRT - KLM verwacht veel animo voor de vrijdag officieel gelanceerde Premium Comfort Class, een nieuwe reisklasse tussen Economy en Business in. “We mikken op zowel zakenreizigers die geen Business mogen vliegen en toeristen die meer comfort willen dan in Economy”, zegt Bas Gerressen, directeur KLM Nederland.


Gerressen is trots dat KLM, ondanks de crisis, kan investeren in een dergelijk product. “We zien een behoefte aan dit product onder onze klanten.” Niet alleen biedt Premium Comfort extra beenruimte en een stoel die achterover kan, ook krijgen reizigers betere maaltijden, mogen ze meer bagage meenemen en is er voorrang bij de veiligheidscontrole.

De eerste met een Premium Economy-product is KLM niet. “Daarom is het nodig dat we dit nu wel hebben, aangezien onze klanten anders met concurrenten meevliegen.” Partners als Air France, Delta Air Lines en Virgin Atlantic hadden al een Premium Economy. “We hebben daardoor bij hen kunnen kijken hoe het product eruit zou moeten zien en welke tarieven we zouden moeten hanteren.”

De eerste Boeing 787-10 moet in juli dit jaar met Premium Comfort zijn uitgerust. Daarna volgen de 787-9, 777-200 en 777-300. De Airbus A330’s krijgen het product niet, aangezien die toestellen in 2025 moeten zijn uitgefaseerd.

KLM biedt Premium Comfort als eerste aan richting New York, Los Angeles, Chicago, Nairobi, Kilimanjaro, Dar Es Salaam, Panama-Stad en Delhi.