20 juli 2024
Thumbnail voor KLM bevestigt start van nieuwe routes naar Mallorca en Verona

KLM bevestigt start van nieuwe routes naar Mallorca en Verona

SCHIPHOL - KLM voegt naast Dubrovnik ook Mallorca en Verona aan het routenetwerk toe. Dat bevestigt de luchtvaartmaatschappij desgevraagd aan deze site. Beide vakantiebestemmingen worden per eind juni rechtstreeks aangevlogen vanaf Schiphol.


De routes naar zowel Palma de Mallorca als het Noord-Italiaanse Verona starten op 26 juni. Vanaf begin juli worden beide steden dagelijks aangevlogen met een Embraer 190 van KLM Cityhopper, met een capaciteit van honderd passagiers.  

Met de toevoeging van Dubrovnik, Mallorca en Verona aan het routenetwerk mikt KLM nadrukkelijk op de toeristische markt, die na het versoepelen van reisrestricties als eerste zal herstellen.

In een verklaring aan deze site noemt KLM de aankondiging van het kabinet om risiconiveaus weer per land en regio in te schatten en de herinvoering van kleurcoderingen “een positieve eerste stap”.

“Nu de eerste landen en regio’s met een lage besmettingsgraad op groen of geel worden gezet, kunnen Nederlanders weer vakanties en zakenreizen gaan boeken. De rest van het netwerk blijft beschikbaar voor klanten met een dringende reisreden”, meldt KLM.

De luchtvaartmaatschappij hoopt op spoedige verdere versoepelingen; het netwerk zal naargelang daarvan de komende weken en maanden verder worden aangepast.