19 juli 2024
Thumbnail voor KLM: Caribisch en Zuid-Amerikaans netwerk weer op sterkte

KLM: Caribisch en Zuid-Amerikaans netwerk weer op sterkte

AMSTELVEEN - Het Caribisch en Zuid-Amerikaans routenetwerk van KLM is weer op dezelfde sterkte als voor de coronacrisis. Deze zomer wordt net als in 2019 gevlogen naar zeventien bestemmingen, in de winter komen bovendien Port of Spain (Trinidad & Tobago) en Bridgetown (Barbados) daar nog bij.


Bij dit nieuws geeft KLM als disclaimer dat naar veel landen in de Caraïben en Zuid-Amerika alleen noodzakelijke reizen mogelijk zijn; er zijn nog tal van reisrestricties van kracht. Ook geldt voor een aantal landen een verplichte quarantaine bij thuiskomst.

De kleurcode voor de populaire vakantiebestemmingen Aruba, Bonaire en Curaçao is geel en dus zijn reizen naar deze eilanden wel mogelijk. Gedurende het hoogseizoen vertrekken 24 wekelijkse vluchten naar de drie Benedenwindse eilanden. Vorig jaar waren dat er 17 per week.

Deze zomer zijn voor het eerst San José (Costa Rica) en Liberia (Costa Rica) opgenomen in het vliegschema. Voorheen werden deze bestemmingen alleen in de winter aangeboden. Vanwege de coronasituatie vliegt KLM nog niet naar Havana (Cuba) en Fortaleza (Brazilië).

40 procent van de passagiers
KLM-topman Pieter Elbers noemt het “goed nieuws” dat het Caribisch/Zuid-Amerikaanse netwerk weer vrijwel helemaal op oude sterkte is. Tegelijkertijd geeft hij aan dat KLM op bijna het gehele wereldwijde netwerk nog slechts met 60 procent van de capaciteit en 40 procent van de passagiers vliegt.

“Dat doen we op een veilige en verantwoorde manier, wat is bekroond met de APEX Diamond-status voor health safety. De volgende stappen zijn het uitbreiden van de capaciteit en natuurlijk, zodra de situatie het toelaat, meer klanten aan boord verwelkomen.”