26 mei 2024
Thumbnail voor KLM heeft oosters netwerk weer bijna op oude niveau

KLM heeft oosters netwerk weer bijna op oude niveau

SCHIPHOL - KLM hanteert deze zomer nagenoeg hetzelfde netwerk in Azië en het Midden-Oosten als in 2019. Wel wordt er voorlopig aanzienlijk minder vaak gevlogen, aangezien de vraag naar tickets nog op een relatief laag niveau ligt.


Xiamen ontbreekt nog in de Aziatische dienstregeling, vanwege strenge coronaregels, en ook reizigers naar Bali moeten nog geduld hebben; de vluchten naar Bangalore in India zijn opgeschort. De vluchten naar Hangzhou en Shanghai houden vooralsnog de huidige tussenstop in Seoul. Zodra de regels veranderen, past KLM de schema’s verder aan. KLM vliegt een keer per week met passagiers en vracht naar Chengdu; daarna gaat de vlucht via een tussenstop in Seoel door naar Beijing. Vanaf daar vervoert KLM passagiers en cargo terug naar Amsterdam.

In veel Aziatische landen gelden nog specifieke reisbeperkingen en quarantaineverplichtingen. Hierdoor zal de planning van het netwerk ook gedurende het winterseizoen nog regelmatig aangepast (moeten) worden.

Het aantal bestemmingen in het Midden-Oosten is gelijk aan dat van 2019. Abu Dhabi is tijdelijk komen te vervallen, maar keert naar verwachting in de winter terug in het netwerk. Daar staat tegenover dat Riyadh in Saoedi-Arabië nieuw is, en deze zomer twee keer per week wordt aangevlogen.

KLM heeft sinds de start van de uit China overgewaaide coronapandemie haar netwerk zoveel mogelijk in stand gehouden, zodat klanten (noodzakelijke) reizen konden maken en vervoer van vracht kon blijven doorgaan. Deze strategie maakt het nu eenvoudiger om weer op te schalen.

“Het is positief dat ook het aantal bestemmingen naar het Midden- en Verre Oosten weer bijna op het oude niveau terug is. Klanten kunnen hierdoor als vanouds rekenen op het uitgebreide netwerk van KLM. Dit is een stap in de goede richting, maar we zijn er nog niet. Vaccinaties zijn de sleutel tot het herstel van de luchtvaart. Vervolgens is een internationaal geldend vaccinatiepaspoort van groot belang voor het herstel van de mobiliteit van onze klanten”, aldus KLM-topman Pieter Elbers.