14 juni 2024
Thumbnail voor KLM schrapt vluchten na oproep Schiphol, TUI vliegt door

KLM schrapt vluchten na oproep Schiphol, TUI vliegt door

SCHIPHOL - Schiphol roept alle luchtvaartmaatschappijen op om dit weekend maatregelen te nemen om drukte zoals vorig weekend te voorkomen. Dat meldt KLM in een bericht aan zijn personeel. De luchtvaartmaatschappij verwacht vandaag vluchten te moeten schrappen. Hoeveel dat er zijn, is niet duidelijk.


KLM zou op korte termijn met Schiphol om tafel gaan om te bespreken welke structurele oplossingen genomen moeten worden. Volgens het ANP bevestigt Schiphol ook in gesprek te zijn met andere luchtvaartmaatschappijen om een oplossing te vinden en de “druk op het hele systeem te verlichten”. Als gevolg verzocht de luchthaven om boekingen voor dit weekend te schrappen en voor de periode tussen 2 en 8 mei geen nieuwe boekingen meer aan te nemen.

TUI zegt geen vluchten en dus vakanties te schrappen. “Dit zijn vakantievluchten van mensen die daar al twee jaar naar uitgekeken hebben”, aldus een woordvoerster aan het ANP. De touroperator zegt maatregelen te hebben genomen om de drukte te beheersen. “Er lopen mensen die de zaak stroomlijnen, maar op enig moment is het ook niet meer in onze handen.”

Ook budgetmaatschappij easyJet is niet van plan om vluchten te annuleren. Wel raadt de maatschappij passagiers aan actuele vluchtinformatie nauwlettend in de gaten te houden.