17 april 2024
Thumbnail voor KLM tekent Declaration of Amsterdam voor diversiteit en inclusie

KLM tekent Declaration of Amsterdam voor diversiteit en inclusie

SCHIPHOL-OOST - KLM heeft de Declaration of Amsterdam ondertekend. Hiermee zegt de luchtvaartmaatschappij zich te committeren aan het streven naar een werkomgeving waar openheid en gelijkheid vooropstaan. Aandacht voor diversiteit, inclusie en de LHBTIQ+-gemeenschap staat daarbij voorop.


KLM-CEO Pieter Elbers en Miriam Kartman, Executive Vice President Human Resources en Industrial Relations, ondertekenden de verklaring vrijdag. De ceremonie vond plaats in de simulatorruimte op Schiphol-Oost, de plek waar cockpit- en cabinepersoneel samenkomen en evacuatieoefeningen uitvoeren.

De ondertekening vond precies tien jaar plaats na de oprichting van KLM Over the Rainbow, de netwerkorganisatie die zich inzet om diversiteit en inclusie binnen KLM te bevorderen. De ondertekening van de Declaration of Amsterdam markeert daarmee volgens de onderneming een belangrijke volgende stap in de borging van LHBTIQ+-inclusie.

KLM is de 36e grote (inter)nationale organisatie die de Declaration of Amsterdam ondertekent, na onder meer Shell, PostNL, ABN Amro en KPN. KLM zegt samen met deze bedrijven een blijvende bijdrage te willen leveren aan thema’s als een inclusieve bedrijfscultuur, de borging van belangen van LHBTIQ+-collega’s op de werkvloer en een actieve samenwerking van collega’s met verschillende persoonlijke achtergronden.

Bij de ondertekening waren ook Marjan van Loon, President-Directeur van Shell Nederland en Resi Becker, Directeur Mail Nederland van PostNL aanwezig. Met deze bedrijven deelt KLM actief ‘best practices’.  Een belangrijk doel van de ondertekening van de verklaring is om samen met initiatiefnemer Workplace Pride en haar partners diversiteit en inclusie binnen en buiten de eigen organisatie te bevorderen.

"Bij KLM werken we in een internationale omgeving en daardoor met veel collega’s uit diverse culturen en met uiteenlopende achtergronden. Ook zijn we als een van de grootste werkgevers in Nederland een afspiegeling van de Nederlandse maatschappij. We vinden het belangrijk dat iedereen op een eigen manier waarde toe kan voegen aan ons bedrijf”, zegt KLM-topman Elbers.

Volgens Elbers is het belangrijk dat "iedereen, ongeacht achtergrond, cultuur, geloof of geaardheid, zich gezien, gehoord en gesteund voelt door het management, maar vooral ook door de directe collega’s".