10 mei 2024
Thumbnail voor KLM viert verjaardag in Valkenburg met huisje 104

KLM viert verjaardag in Valkenburg met huisje 104

VALKENBURG - Samen met meer dan 200 gasten uit binnen- en buitenland vierde KLM vrijdag alvast haar 104e verjaardag. Officieel is de luchtvaartmaatschappij op 7 oktober jarig, maar aangezien die datum in een weekend valt werd er een dag eerder een groot feest gegeven. Als hoogtepunt werd het nieuwe Delftsblauwe huisje onthuld, zoals gebruikelijk.


De KLM-top, met onder andere CEO Marjan Rintel en KLM Nederland-directeur Bas Gerressen, reisde af naar het Limburgse Valkenburg, om daar met een groot aantal frequent flyers, (inter)nationale media en andere gasten stil te staan bij het jubileum.

Traditiegetrouw onthult KLM op haar verjaardag een nieuw Delftsblauw huisje, dat aan boord als cadeautje wordt weggegeven aan Business Class-passagiers. De huisjes zijn - voor zover dat op de bestemming is toegestaan - gevuld met Bols-jenever.

Station Valkenburg
Dit jaar heeft het station van Valkenburg de eer om vereeuwigd te worden als KLM-huisje. Het station is al 170 jaar oud en nog steeds in gebruik. “Omdat ik bij NS heb gewerkt, weet ik hoe hard er gewerkt wordt aan het behoud van de rijke en interessante treingeschiedenis van ons land. De keuze voor dit gebouw staat ook symbool voor de gezamenlijke toekomst van KLM en NS, waarin we steeds verder ons air/rail aanbod versterken om korte afstandsvluchten te vervangen. Daar werken we hard aan. Voor KLM betekent dit veel want het is een belangrijk onderdeel van onze aanpak om het vliegen schoner, stiller en zuiniger te maken”, aldus KLM-topvrouw Marjan Rintel.

Derde Delfts blauwe huisje in Limburg
Het stationsgebouw in Valkenburg aan de Geul is het derde Limburgse gebouw dat door KLM als een huisje wordt aangeboden. In 2001 introduceerde de luchtvaartmaatschappij huisje 82. Dat was een miniatuurversie van het ‘Huys op de Jeker’ in Maastricht. Huisje 84 in 2003 betrof Taverne ‘De Oude Munt in Weert.