5 maart 2024
Thumbnail voor KLM vliegt komende zomer naar Dubrovnik

KLM vliegt komende zomer naar Dubrovnik

SCHIPHOL - KLM vliegt komende zomer na ruim dertig jaar weer naar Dubrovnik. De populaire Kroatische havenstad wordt vanaf 26 juni bediend door KLM Cityhopper, met een Embraer 190 die plaats biedt aan honderd passagiers. Vanaf begin juli wordt de frequentie dagelijks.


De Embraer is wel een behoorlijk maatje kleiner dan het toestel waarmee KLM voor het laatst op Dubrovnik vloog. Dat gebeurde in 1988 met een Boeing 747, zo laat luchthavendirecteur Frano Luetic weten. Maar de vreugde over de terugkeer van KLM is er bij hem niet minder om. “We zijn erg trots”.

De ticketverkoop voor deze lijndienst is inmiddels van start gegaan. KLM gaat op de route de concurrentie aan met prijsvechter EasyJet, die komende zomer ook tussen Schiphol en Dubrovnik vliegt. Wie liever vanaf Rotterdam The Hague Airport reist kan bij Transavia terecht.

Omdat het zakelijke verkeer trager herstelt, richt KLM zich deze zomer meer dan gebruikelijk op toeristen. De luchtvaartmaatschappij start waarschijnlijk ook routes naar Mallorca en Verona, zo blijkt althans uit het boekingssysteem. Deze site heeft KLM om een officiële bevestiging gevraagd.

Dubrovnik. Foto: Pixabay.