10 mei 2024
Thumbnail voor KLM ziet toch af van uitvoeren repatriëringsvlucht naar Israël

KLM ziet toch af van uitvoeren repatriëringsvlucht naar Israël

SCHIPHOL - KLM ziet af van het uitvoeren van een repatriëringsvlucht naar Israël. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij woensdagavond. Donderdag zou een toestel in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken naar Tel Aviv gaan, maar KLM ziet daar nu om veiligheidsredenen van af.


“We hebben gehoor willen geven aan het verzoek van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor repatriëring van Nederlanders uit Tel Aviv, mits een veilige vluchtuitvoering mogelijk was. Echter, op basis van de ervaringen van de militaire vlucht van vandaag en de meest recente informatie over de situatie in Israël, is het voor de burgerluchtvaart op dit moment onvoldoende mogelijk om een veilige vlucht voor passagiers en bemanning uit te voeren”, aldus KLM in een verklaring.

“We namen dit besluit met een zwaar gemoed omdat we ons realiseerden dat veel mensen uitkeken naar een vlucht terug naar Nederland. Voor KLM is veiligheid van crew en passagiers van het grootste belang.”

Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat, net als woensdag, een defensievliegtuig wordt ingezet om in plaats van KLM Nederlanders op te halen.