16 september 2024
Thumbnail voor Een zomeravond met Martine de Knoop: Thuis in de keuken

Een zomeravond met Martine de Knoop: Thuis in de keuken

Op een mooie zomeravond in augustus ontmoeten we Martine de Knoop, Directeur van Travel C Group BV, bij haar thuis. Terwijl haar man op zakenreis is en haar zoon samen met oma van een dagje uit geniet, leidt Martine ons naar de keuken om samen te gaan koken. Reisbizz krijgt een inkijkje in haar persoonlijke leven, dat ze normaal gesproken liever buiten de schijnwerpers houdt. 

We volgen Martine naar de keuken, een ruimte die net zo georganiseerd en stijlvol is als de rest van het huis. De kasten zijn strak, het aanrecht is schoon, en alles heeft zijn eigen plek. Ze begint kalm met het verzamelen van de ingrediënten voor de salade die ze vanavond zal maken. Een maaltijd, die goedt past bij haar voorkeur voor gezond en simpel eten. “Met mijn drukke baan is er gewoon niet altijd tijd om uren in de keuken te staan. Ik houd het graag eenvoudig, maar gezond.”

Terwijl ze de ingrediënten op het aanrecht legt, vertelt ze hoe haar werk vaak weinig ruimte laat voor uitgebreide diners thuis. Ze maakt de dressing voor de salade zelf. Haar aandacht half bij het gesprek, half bij het koken. Er is iets van rust te zien in de manier waarop ze kookt, alsof het haar helpt om even te ontsnappen aan de drukte van de dag.

Zomerperiode
Hoewel Martine open is over haar zakelijke successen en met zichtbaar enthousiasme praat over de groei van de organisatie, is ze duidelijk meer terughoudend als het gaat om haar privéleven. Ze geeft toe dat ze liever over werkgerelateerde onderwerpen spreekt dan over haar persoonlijke leven. Toch zijn er momenten waarop ze bereid is een glimp te geven van wat haar echt drijft. “De zomerperiode is altijd wat rustiger op het werk. Veel van onze reisagenten zijn dan zelf op vakantie, wat betekent dat er minder dringende zaken op mijn bureau belanden. Dat geeft me de kans om thuis wat meer tijd door te brengen.”

Benieuwd naar haar verhaal en wat er op tafel stond? Lees het volledige interview nu in het laatste Reisbizz Magazine.