15 april 2024
Thumbnail voor Langdurige sluiting Eindhoven Airport komt als verrassing voor TUI fly: ‘Los het maar op’

Langdurige sluiting Eindhoven Airport komt als verrassing voor TUI fly: ‘Los het maar op’

Dinsdag werd bekend dat Defensie de start- en landingsbaan van Vliegbasis Eindhoven compleet wil gaan vernieuwen. Voor de klus moet de luchthaven, eigendom van Defensie, maar liefst vijf maanden op slot. TUI fly is vooraf niet op de hoogte gesteld van de langdurige sluiting van de luchthaven. Dat zegt topman Arjan Kers woensdag tegen Reisbizz.

“Dat de luchthaven volgend jaar moet sluiten is een verrassing voor de hele sector. De manier waarop dit naar buiten komt is heel raar”, zegt Kers vanuit Finland tegen Reisbizz. Kers is in Finland voor de naamgevingsceremonie van één van haar Boeing 737 MAX 8’s. “Het besluit is zonder overleg bij ons over de schutting gegooid: 'Los het maar op'.”

Wat de sluiting precies gaat beteken voor TUI is volgens de Managing Director TUI België/Nederland nog niet helemaal duidelijk. “Ik zou wel eens van de overheid of Schiphol (Schiphol heeft een meerderheidsbelang in Eindhoven Airport Red.) willen weten hoe zij de situatie zien, en of we bijvoorbeeld extra slots op Schiphol kunnen krijgen. Dat lijkt me wel heel logisch.”