14 juni 2024
Thumbnail voor Lennert l’Amie nieuwe CIO van Schiphol

Lennert l’Amie nieuwe CIO van Schiphol

SCHIPHOL - Lennert l‘Amie wordt per 1 februari de nieuwe Chief Information Officer (CIO) van de Royal Schiphol Group. Hij volgt Sjoerd Blüm op, die deze functie sinds 2017 vervult. l'Amie werkt sinds 2014 bij Schiphol en geeft nu leiding aan het Business Platform Airport Operations.


“Schiphol is een prachtig bedrijf en ik ben dan ook trots om in de rol van CIO verder invulling te geven aan onze ambities. Technologie en data zijn cruciaal om invulling te blijven geven aan de uitdagingen die voor ons liggen, van passagiersbeleving tot druk op de arbeidsmarkt. Ik zie ernaar uit om samen met alle collega's in deze bijzondere tijd daar een bijdrage aan te leveren”, aldus l‘Amie

De huidige CIO, Sjoerd Blüm, zegt: “Het was een eer om als CIO leiding te geven aan de digitale transformatie van Schiphol. Met trots en plezier kijk ik terug op een mooie periode en samenwerking met gemotiveerde collega's. [...] Nu is het tijd voor iets anders, ik draag het stokje graag over aan Lennert. Na de overdracht blijf ik nog actief voor Schiphol Group Aviation Solutions."

Sjoerd Blüm

Sjoerd Blüm (foto) draagt per 1 februari het stokje over aan Lennert l'Amie. Foto: Schiphol