23 juli 2024
Thumbnail voor Lufthansa-dochter Eurowings Discover gestart met vakantievluchten

Lufthansa-dochter Eurowings Discover gestart met vakantievluchten

FRANKFURT - Eurowings Discover, de nieuwste telg van de Lufthansa Group, is afgelopen weekend officieel gestart met het uitvoeren van vakantievluchten. Een Airbus A330, met CEO Wolfgang Räbiger als gezagvoerder, vloog van Frankfurt naar Mombassa en Zanzibar.


De vakantiemaatschappij werd in een tijdsbestek van een jaar opgetuigd en ontving afgelopen juli haar vliegvergunning. Vanaf thuisbasis Frankfurt Airport worden de komende maanden vluchten naar steeds meer bestemmingen uitgevoerd. In augustus wordt het netwerk uitgebreid met Punta Cana op de Dominicaanse Republiek en Windhoek in Namibië. Daarna, in oktober, worden ook Las Vegas en Mauritius aan de dienstregeling toegevoegd.

Voor het winterseizoen staan vluchten naar Bridgetown (Barbados), Montego Bay (Jamaica) en Varadero (Cuba) gepland. Ook komen er vakantievluchten naar bestemmingen als de Canarische Eilanden, Egypte en Marokko.

De vloot van Eurowings Discover moet dit jaar uit elf vliegtuigen bestaan, en in 2022 uit tien extra toestellen: tien Airbus A320’s en elf A330’s. Die komen allemaal uit de bestaande vloot van de Lufthansa Group.

Aan boord van de A330’s staan 270 stoelen, waarvan 22 in Business Class. De komende maanden wordt ook Premium Economy aan het aanbod toegevoegd.