16 juni 2024
Thumbnail voor Lufthansa vliegt in september minder vaak naar Amsterdam

Lufthansa vliegt in september minder vaak naar Amsterdam

SCHIPHOL - Lufthansa schrapt in september meer dan 20 procent van haar vluchten tussen Frankfurt en Amsterdam, zo blijkt uit data van Aeroroutes. Ook vliegt de Duitse luchtvaartmaatschappij minder vaak naar Brussel. Op de route van Frankfurt naar Brussel vervallen twintig vluchten.


Waar in eerste instantie nog 150 vluchten van Frankfurt naar Schiphol op de september-planning stonden, is dit aantal nu bijgesteld tot 111 maandelijkse vluchten. Op de Frankfurt-Brussel-route neemt het aantal geplande vluchten af van 164 naar 144.

De inkrimping van het aantal vluchten is het gevolg van de personeelstekorten bij Lufthansa. De maatschappij schrapte afgelopen zomer al duizenden vluchten, mede door personeelstekorten, als door stakingen. Met name de vluchten vanaf Frankfurt en München moesten het ontgelden. Dit lijkt de aankomende maand niet anders. Wat betreft het aantal Europese vluchten, wordt 22 procent van de vluchten vanaf Frankfurt en 8 procent van de vluchten vanaf München geschrapt.

Op basis van de gegevens van Aeroroutes, worden de vluchten van München naar Amsterdam en Brussel in september gewoon volgens dienstregeling uitgevoerd.