15 april 2024
Thumbnail voor Marja Bouwmeester (her)ontdekt de Kanaaleilanden

Marja Bouwmeester (her)ontdekt de Kanaaleilanden

Het was alweer even geleden dat Marja Bouwmeester van Sunair Vakanties een bezoek bracht aan de Kanaaleilanden. Hoog tijd voor een nieuwe ontmoeting, vond ze. Ze vertelt over haar reis:

DAG 1: JERSEY
Na vroeg in de ochtend op Jersey te zijn geland, ga ik met mijn huurauto - stuur op rechts en linksrijdend - op pad naar hotel Cristina. Genietend van Engels ontbijt met geweldig uitzicht op zee weet ik direct dat ik op de Kanaaleilanden ben. Heb zin in mijn programma voor de dag!

Eerst de indrukwekkende Jersey War Tunnels in een tijdens de bezetting uitgehouwen ondergronds ziekenhuis. Vervolgens naar Corbière Phare en haar robuuste decor, waar je bij eb naartoe kunt lopen. Heerlijk en betaalbaar geluncht bij Hungry Man, een iconische plek aan de noordkant van het eiland. Daarna naar ‘Durrell Wildlife Conservation Trust’. Niet zomaar een dierentuin, maar een centrum voor met uitsterven bedreigde diersoorten.

Mijn doel om het eiland rond te rijden en onze Sunair accommodaties te bezoeken, is geslaagd! Wat een indrukken op dag één! Moe maar voldaan stap ik in St. Helier Hotel de Normandie binnen voor mijn overnachting.

DAG 2: HERM/GUERNSEY
Vroeg uit de veren om met Blue Islands naar Guernsey te vliegen. Deze luchtvaartmaatschappij brengt Sunair-gasten elke zondag tussen 28 april en 8 september van Groningen Airport Eelde en Rotterdam The Hague Airport naar de eilanden.

Ik reis gelijk naar de haven in St. Peter Port om de boot naar Herm te pakken. Op dit kleine eiland zonder verkeer ben je aangewezen op de benenwagen. Ik besluit om via het wandelpad het eiland rond te wandelen. Via een prachtige baai kom ik uiteindelijk bij Shellbeach en niets van wat ik hier eerder over heb gehoord is gelogen: hagelwit zandstrand, veel schelpen en een oase van rust. Genieten!

Op de boot terug word ik uit mijn dagdroom wakker geschud door medereizigers die opeens staan te wijzen. DOLFIJNEN! Wat een geluk dat ik dat mag meemaken!

Nu tijd om Guernsey te (her)ontdekken. Een kijkje bij Castle Cornet. Helaas net te laat voor het dagelijkse kanonschot om 12 uur. In Guernsey Museum bij Candy Gardens zie ik de tijdelijke Renoir expositie en natuurlijk bezoek ik weer de nodige hotels uit het Sunair programma. Ik krijg zodoende goed beeld van wie waar zou kunnen verblijven.

Marjan van der Vlies (onze inkoopster Kanaaleilanden) heeft mij enthousiast gemaakt voor Hotel Le Pommier waar ik overnacht. Ik begrijp waarom, wat een plaatje! Sfeervol, boutique en hartelijk zijn kernwoorden die direct bij mij opkomen.

Marja was nog twee dagen op de Kanaaleilanden. Haar hele reisverslag lees je in Reisbizz Magzine.