13 juni 2024
Thumbnail voor Marja Bouwmeester: Iedere reisagent heeft wel klanten die bij de Kanaaleilanden passen

Marja Bouwmeester: Iedere reisagent heeft wel klanten die bij de Kanaaleilanden passen

The Channel Island, Îles Anglo-Normandes of gewoon de Kanaaleilanden. Eind april organiseerde Sunair Vakanties, specialist in reizen naar de Kanaaleilanden, een studiereis naar de bestemming met veertig reisagenten. Reisbizz ging mee op ontdekkingsreis.

Het is voor Sunair Vakanties een uitzondering om met een groep van 40 reisagenten op studiereis te gaan. “De bestemming is voor ons zo uniek, dus we pakten deze kans met beide handen aan”, vertelt Salesmanager Marja Bouwmeester, die samen met productmanagers Marjan van der Vlies en Annette Oorschot de reis begeleidde. “Het was mooi om te zien dat er bij de reisagenten veel ervaring aanwezig was en dat dit weer een stukje breder is geworden naar aanleiding van deze reis”, vult Marjan aan.

Vliegen naar de Kanaaleilanden deed Sunair al heel lang vanaf Rotterdam Airport door middel van chartervluchten, maar sinds 2018 zijn daar ook vluchten vanaf Groningen Airport Eelde bij gekomen. “Dit is een hele goede zet geweest wat een verdubbeling van onze capaciteit betekende. We spelen graag in op de vraag van onze klanten.”

Iedere zondag in het seizoen, van 28 april tot 8 september, gaat één vlucht van Rotterdam naar Guernsey om vervolgens door te vliegen naar Jersey. Een tweede vlucht vertrekt op dezelfde data rechtstreeks van Groningen naar Guernsey. Met 28 het ‘terugbrengen’ van de Blue Islands-toestellen naar de vliegvelden van Groningen en Rotterdam aan het einde van de studiereis, is het seizoen voor Sunair Vakanties van start gegaan. Deze vluchten zijn exclusief voor de klanten van de reisorganisatie.

Vluchten vol krijgen
Momenteel loopt ongeveer 20 procent van de Sunair-boekingen via de reisagent. “Natuurlijk hopen we dat dit de komende jaren gaat oplopen. Dit zou namelijk betekenen dat er meer kennis voorhanden is bij de reisagenten en het makkelijker wordt om aan deze geweldige bestemming te denken. Naar onze mening heeft iedere reisagent klanten die bij de Kanaaleilanden passen. Ik zeg altijd: als elke reisagent op jaarbasis één boeking naar de Kanaaleilanden maakt, weten we zeker dat we de vluchten vol krijgen. Daar gaan we voor!”, sluit Marja enthousiast af.

Wil je weten hoe de studiereis verliep en wat reisagenten vinden van de bestemming? Lees dan het hele reisverslag in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.