17 mei 2024
Thumbnail voor Marjan van der Vlies (Sunair) over onbekende plekjes in Londen: ‘Kies eens een andere richting’

Marjan van der Vlies (Sunair) over onbekende plekjes in Londen: ‘Kies eens een andere richting’

LONDEN - Wanneer je aan Londen denkt, verwacht je waarschijnlijk dat de stad geen geheimen meer voor je heeft. Toch laat Marjan van der Vlies, inkoper bij Sunair Vakanties, je een bijzondere kant van de metropool zien in de Bijzondere Steden Special van Reisbizz Magazine. “Londen is één en al gezelligheid in de zomer.”


“Weet je wat zo’n lekker vakantiegevoel geeft? Dat je neerstrijkt in Hyde Park in het gras en daar je vers gekochte lunch verorbert”, aldus Marjan. Overal waar je gaat of staat in de straten grenzend aan het park, word je omringt door take-away tentjes waar je heerlijke vers bereide sandwiches, wraps of noedels kunt kopen. Er is van alles te zien. “Denk vooral niet dat de grappige eekhoorns die om je heen rennen schuw zijn. Ze schromen niet om je op te zoeken en zelfs op je te klimmen.”

Zonder tekort te willen doen aan ‘the places to be’ in het hart van de stad, zoals Piccadilly Circus, Leicester Square, Covent Garden, wil Marjan je toch eens meenemen naar andere plekjes in de stad. “Terwijl de meeste toeristen druk bezig zijn met het fotograferen van deze bekende bezienswaardigheden, zou ik eens even een andere richting kiezen. Aan de noordkant van de brug heb je namelijk de levendige jachthaven St. Katherine’s Docks en als je de over de brug gaat, heb je aan de zuidkant Butlers Wharf. Ooit de locatie voor tal van griezelige films, maar nu zijn de verbouwde pakhuizen en hun ijzeren loopbruggen een lust voor het oog.”

Wil je meer tips voor onontdekt Londen? Lees dan het hele artikel van Marjan in de Bijzondere Steden Special van het Reisbizz Magazine.