16 juni 2024
Thumbnail voor Mattijs ten Brink: Blij dat deze rechtzaak tot een einde is gekomen

Mattijs ten Brink: Blij dat deze rechtzaak tot een einde is gekomen

ROTTERDAM - Sunweb-directeur Mattijs ten Brink laat weten blij te zijn dat de rechtzaak tot een einde is gekomen en "dat er duidelijkheid is voor onze werknemers en de werknemers van Corendon". Dat zegt hij in een reactie op de uitspraak van de rechter dat Sunweb concurrent Corendon niet hoeft over te nemen.


"De uitspraak komt niet als een verrassing aangezien we altijd vertrouwen hebben gehad in onze juridische positie. We zijn verheugd dat het gerechtshof dit standpunt nu ook heeft bevestigd en ons vandaag in het gelijk heeft gesteld."

Na de uitspraak zegt Sunweb Group zich weer te richten op de toekomst en de nieuwe dynamische strategie die eerder dit jaar werd geïntroduceerd.

Na een voortslepende ruzie tussen reisorganisaties Corendon en Sunweb, heeft het gerechtshof in Amsterdam vandaag uitspraak gedaan over de zaak. In 2019 kondigde Sunweb aan te gaan fuseren met branchegenoot Corendon, maar middenin de coronacrisis besloot Sunweb de fusie niet door te zetten, waarop Corendon naar de rechter stapte.