12 mei 2024
Thumbnail voor Met Avila Reizen naar Sri Lanka: Vijftig tinten groen

Met Avila Reizen naar Sri Lanka: Vijftig tinten groen

SCHIPHOL - Of het nu de wuivende palmen langs de stranden, de omdijkte veldjes met rijstplanten, uitgestrekte theevelden of de tropische tuin bij het hotel zijn, Sri Lanka kan met recht groen genoemd worden. In de Couleur Locale Special van Reisbizz Magazine neemt Avila Reizen je mee naar het mooie Sri Lanka. “Een reis door Sri Lanka is een feest voor alle zintuigen en voor iedereen.”


Avila maakt gebruik van uiterst comfortabele accommodaties, in de vorm van over het eiland verspreid liggende kleinschalige boetiekhotels. Een vijf- of viersterrenproduct naar ons hart: Vaak koloniale villa’s, met karakteristiek meubilair, frisse kleuren, uitmuntende service en een grote tropische tuin met zwembad. Diner vindt plaats op het terras voor de villa, of aan een intiem gedekte tafel in een verborgen hoekje in de tuin.

De boetiekhotels maken Sri Lanka in onze ogen uitermate geschikt voor romantici, families met (kleine) kinderen, maar ook voor 3-generatiereizigers. Diegenen die echt volledige privacy willen, boeken een (familie)villa aan de kust, met 24 uur bediening en rechtstreeks toegang tot de Indische Oceaan. Vraag ons naar de mooiste adressen.

Religie springlevend
Sri Lanka biedt nog veel meer. Neem bijvoorbeeld een roemrijke geschiedenis die meer dan tweeduizend jaar teruggaat. Stille getuigen zijn overal te vinden: ruïnes van tempelcomplexen, meer dan honderd meter hoge stoepa’s (belvormige Boeddhistische torens), en soms verborgen in het woud liggende, zittende of staande Boeddhabeelden. Op andere plekken is de religie nog springlevend, zoals in Kandy, waar dagelijks duizenden devote bedevaartgangers de Tempel van de Tand bezoeken, de plek waar de relikwie van de tand van Boeddha wordt bewaard en bewaakt. Avila verzorgd het bezoek tijdens de avondceremonie, wat het geheel nog een extra mystieke impuls geeft.

Wil je meer weten over al het groens in Sri Lanka en meer tips over reizen naar het land? Lees dan het hele artikel van Avila Reizen in de Couleur Locale Special van Reisbizz Magazine.