23 juli 2024
Thumbnail voor Minet van Wees: De uitspraak ‘cruisen is voor bejaarden’ klopt niet

Minet van Wees: De uitspraak ‘cruisen is voor bejaarden’ klopt niet

LEERSUM - Cruisen: Minet van Wees, TravelXL, vindt het een heerlijke manier van vakantie vieren. “Aan boord pak je je koffer uit en onderweg zie je de mooiste bestemmingen en geniet je tijdens de zeedagen van het schip.” Minet is een échte cruiseliefhebber en vertelt in de Cruise Special van Reisbizz Magazine waarom.


Haar eerste cruise ervaring was in de jaren ’90 met de Grandeur of the Seas van Royal Caribbean in het Caraïbisch gebied. In 2000 volgde een cruise met de bijzondere en klassieke QEII van Cunard vanaf IJmuiden naar New York. “Cruises met MSC, Royal Caribbean, de Holland America Line en Nicko Cruises volgden. Je merkt, ik ben fan en pak deze manier van ‘genieten van het leven’ er vaak bij in mijn verkoopgesprek. Er is een ruime keuze aan rederijen en het is aan ons reisagenten om jouw klant op het juiste schip te krijgen.”

“Vanaf het moment dat je aan boord gaat tot het einde van de cruisereis ontzorgd de crew je compleet. Aan alles wordt gedacht: de cabin stewards zorgen voor het steeds tip top in orde zijn van je hut en de rest van het personeel legt je aan alle kanten in de watten”, gaat Minet verder.

Cruise is hip
Elke rederij heeft haar USP’s en dit maakt het cruisen geschikt voor een steeds breder publiek. De opmerking ‘cruisen is voor bejaarden’ klopt geheel niet. Er zit natuurlijk verschil in de gemiddelde leeftijd aan boord. Voorheen zei ik zelf vaak ‘hoe kouder, hoe ouder’, maar ook dit is achterhaald. Ik heb nog nooit zoveel cruises vanuit Nederland richting het noorden geboekt als dit jaar. En voor gezinnen, drie generatie gezelschappen, stellen en ja ook voor de 70+’ers! Cruisen is hip!”