18 april 2024
Thumbnail voor Monique Wijn ontdekt Peru met Travel Trend: ‘We vallen van de ene verbazing in de andere’

Monique Wijn ontdekt Peru met Travel Trend: ‘We vallen van de ene verbazing in de andere’

LIMA - Peru is bekend vanwege Machu Picchu, maar dit veelzijdige land in Zuid-Amerika heeft ook koloniale steden, een woestijnachtige kustlijn, regenboogbergen in de Andes en tropisch regenwoud in de Amazone. Monique Wijn van VakantieXperts Travel Service Best ging met Travel Trend en PROMPERU op studiereis en doet verslag van de reis in Reisbizz Magazine.


De groep begon in Lima met een fietstocht. “Onder begeleiding van gids Antonio fietsen we door Miraflores en San Isidro. Prima wijken om te verblijven, met goede faciliteiten. Op de leuke overdekte markt van Surquillo proeven we veel soorten fruit zoals de cherimoya, die ook suikerappel wordt genoemd. Op de markt kan je zelfs cocabladeren kopen, dat is daar legaal.” Daarna brengt de groep een bezoek aan een bouwwerk van voor de Incatijd: Huaca Huallamarca. Na de fietstocht reizen ze per bus naar Paracas, dat ruim drie uur ten zuiden van Lima ligt.

Ballestas eilanden
In Paracas gaan de reisprofessionals met een speedboot de zee op naar de Ballestas eilanden, die de Peruaanse Galápagos worden genoemd vanwege de vele diersoorten die er leven. Aan de noordkant van het Paracas schiereiland maakt de boot een stop bij de Candelabra, een door mensenhanden gemaakte afdruk van een kandelaar in het zand, die altijd zichtbaar blijft. Monique beschrijft het als een bijzondere ervaring. "Een eindje verderop zien we zeeleeuwen, veel soorten vogels en natuurlijk pinguïns. Op de terugweg naar de haven spotten we zelfs dolfijnen”.

Niet ver van Paracas ligt de provinciehoofdstad Ica, midden in de woestijn. “Hier zien wij in de ‘Bodega Tres Generaciones’ hoe op een ambachtelijke manier wijn en het nationale drankje pisco worden gemaakt. Dit druivendistillaat wordt geserveerd in de bekende Peruaanse cocktail pisco sour, met onder meer limoensap en geklopt eiwit. Natuurlijk mogen we alles proeven.”

De woestijn van Ica
In de woestijn van Ica rijdt de groep met buggy’s en gaan ze sandboarden. Het vertrekpunt is de oase Huacachina. “Als je wilt, kan je een bandana en een beschermbril opdoen. Maar ach, dat zand kruipt toch overal doorheen en een beetje zandhappen hoort erbij. We worden goed ingesnoerd. Heerlijk scheuren door de woestijn. Hierna mogen we op het sandboard de duin af. Op je buik met je voeten in het zand om te remmen en te draaien. Wat een adrenaline!”

Ollantaytambo en Huilloc
Na Cuzco bezocht te hebben vertrekken ze naar Ollantaytambo. “Zo heerlijk om wakker te worden met de zon, de bergen op de achtergrond en fluitende vogeltjes. Boven in het dorp ligt een Incavesting. We lopen vele trappen omhoog. Elke keer denk ik ‘het kan niet mooier worden’, maar dat wordt het toch! Ollantaytambo is één van de mooiste plekken waar ik in mijn leven ben geweest. Door de uitleg van de gids kom je zóveel te weten. Je valt van de ene in de andere verbazing.” Nabij Ollaytaytambo leert de groep meer over het lokale werken en leven bij de gemeenschap Huilloc, waar ze in klederdracht meedansen met de vriendelijke bewoners.

Wil je weten wat Monique Wijn nog meer heeft ontdekt tijdens haar studiereis met Travel Trend? Lees dan het volledige reisverslag van Peru in het nieuwste magazine.