9 mei 2024
Thumbnail voor MSC Cruises start vaccinatieprogramma voor alle bemanningsleden

MSC Cruises start vaccinatieprogramma voor alle bemanningsleden

GENÈVE – MSC Cruises heeft zaterdag aangekondigd dat het voor al haar bemanningsleden op alle vloten een COVID-19-vaccinatieprogramma is gestart. De eerste stap naar volledige vaccinatie vond vrijdag plaats door het vaccineren van de kapitein van de MSC Bellissima, kapitein Giuseppe Maresca en alle bemanningsleden van de MSC Bellissima.


Het vaccineren van alle bemanningsleden van de vloten van MSC Cruises wordt een bijkomend kernelement van het gezondheids- en veiligheidsprotocol van de rederij dat de activiteiten al ondersteunt sinds het eerste schip in augustus vorig jaar weer in de vaart werd genomen.

In de eerste fase geeft de rederij prioriteit aan bemanningsleden aan boord van de tien schepen die staan gepland voor cruisevakanties in de zomer van 2021 in de Middellandse Zee en Noord-Europa. Ook de schepen die gepland zijn om opnieuw te starten in het Caribisch gebied vanuit Amerikaanse havens, evenals andere die zich opmaken voor hun herstart.

“Terwijl onze schepen zich voorbereiden om de komende weken en maanden steeds meer gasten te verwelkomen, zijn we verheugd de start aan te kondigen van een uitgebreid vaccinatieplan voor al onze bemanning”, vertelt Gianni Onorato, CEO van MSC Cruises. “Ons doel is om een hoger niveau van bescherming toe te voegen voor zowel zichzelf als de gasten die ze tijdens hun vakantie zullen verwelkomen, terwijl we het voortouw nemen bij de herstart van de industrie deze zomer.”