17 mei 2024
Thumbnail voor MSC Cruises wijzigt routes komende winter door ‘geopolitiek situatie’

MSC Cruises wijzigt routes komende winter door ‘geopolitiek situatie’

GENÈVE – Rederij MSC Cruises heeft het volledige winterprogramma van de MSC Orchestra - dat gepland stond in de Rode Zee van 8 november 2023 tot 17 april 2024 - geannuleerd. De rederij geeft aan dat de wijzigingen een gevolg zijn “van de huidige geopolitieke situatie”.


MSC Cruises geeft aan dat verschillende nationale regeringen een negatief reisadvies hebben afgegeven voor “bepaalde gebieden” en dat er “bovendien door de lokale autoriteiten reisbeperkingen zijn opgelegd in bepaalde bestemmingen.” Eerder werd ook al bekend dat MSC enkele routes zou herzien in het licht van de situatie in Israël.

Naast het annuleren van de routes van de MSC Orchestra, is ook het winterprogramma voor MSC Sinfonia (van 12 november 2023 tot 15 april 2024) geannuleerd “omdat het belangrijkste hoogtepunt van het schip Haifa in Israël was.” Ook zijn enkele wijzigingen doorgevoerd in de routes van de MSC Virtuosa, MSC Opera en MSC Splendida, en in twee afvaarten van de MSC Armonia.

Verplaatsen
Passagiers die getroffen worden door de wijzigingen kunnen hun cruise verplaatsen naar een ander schip, of een volledige terugbetaling aanvragen.

MSC Cruises geeft aan dat de veiligheid van haar passagiers en bemanning de hoogste prioriteit heeft en dat het de situatie zal blijven monitoren en indien nodig de routes van de schepen zal aanpassen.