14 juli 2024
Thumbnail voor Na ‘twijfelachtige’ periode weer volop zomerboekingen bij Nederlandse reisbedrijven?

Na ‘twijfelachtige’ periode weer volop zomerboekingen bij Nederlandse reisbedrijven?

Na een vliegende start en vervolgens een klein dipje gaat het nu weer goed met de zomerboekingen bij Nederlandse reisbedrijven. Dat blijkt uit een rondgang van Reisbizz. “Het is niet meer zo extreem als in het begin van het jaar, maar het gaat goed.”

Volgens Petra Kok, Head of External Communications TUI Nederland, gaat het bij TUI goed met de zomerboekingen. “Veel mensen hebben al geboekt in januari en februari. Daarna kwam er een twijfelachtige periode, maar begin juni werd er weer volop geboekt. Het is nog te vroeg om te zeggen hoe het er de komende tijd uit gaat zien, met bijvoorbeeld het mooie weer van deze week.”

Erik van der Waard, CEO/Owner Internoord Travel Group BV en voorzitter van de DTA, had nu wel een dipje verwacht in het aantal boekingen voor de zomer. “Dat zie je wel vaker als het lekker weer wordt, maar de boekingen gaan gewoon heel goed. Begin deze maand liepen de boekingen iets terug, maar dat is heel snel weer goedgekomen. Misschien krijgen mensen juist zin om op reis te gaan door de zon die is gaan schijnen. Ik ben tevreden. Het is alleen niet zo extreem als begin van het jaar. In januari en februari hebben we enorm geplust tot wel 50 of 60 procent. Dat is in deze maanden wel anders, maar ook relaxter omdat we al een hele hoop omzet hebben behaald.”

Ook touroperator Corendon ziet dat de boekingen voor de zomer na een dipje weer opkrabbelen. Jules van de Ven, Directeur Corporate Communication, laat aan Reisbizz weten dat het jaar heel sterk begon qua boekingen, vervolgens iets inzakte, maar dat het aantal boekingen nu weer in de lift zit.

Groeimonitor mei
De bevindingen van Reisbizz komen overeen met de resultaten van de GFK/ANVR monitor mei. “Terwijl de trend in de afgelopen maanden een daling in de groei van het aantal boekingen aangaf, zorgt mei voor een opleving”, valt in de monitor te lezen. “Het druilerige en natte weer zal ongetwijfeld een grote rol hebben gespeeld bij de groei van 11 procent in boekingen ten opzichte van mei 2023. In totaal zijn er dit jaar in de eerste vijf maanden zes procent meer boekingen gemaakt dan in dezelfde periode vorig jaar”, aldus de monitor.