23 mei 2024
Thumbnail voor Namibische autoriteiten woedend om naakte toeristen in woestijn: ‘Walgelijk’

Namibische autoriteiten woedend om naakte toeristen in woestijn: ‘Walgelijk’

De Namibische autoriteiten zijn woedend op een groep toeristen die uit de kleren ging op de populaire 'Big Daddy'-duin. De toeristen gingen naakt op de foto bovenop de 300 meter hoge duin en plaatste deze foto’s op sociale media. Dit tot grote woede van het ministerie van toerisme, die spreekt van ‘walgelijk’ gedrag

Niet lang nadat de drie mannen naaktfoto’s van zichzelf op de 'Big Daddy'-duin op sociale media hadden gedeeld, volgde een een reactie vanuit de Namibische autoriteiten. “Dit zet ons land in een slecht daglicht”, zegt Kenneth Nependa, vicevoorzitter van de Namibische toerismefederatie. “Door dit soort beelden trekken we de verkeerde mensen aan. Bovendien komen hier niet alleen volwassen toeristen, maar ook veel gezinnen met kinderen.”

De drie mannen die naakt op de foto gingen hebben volgens de BBC, die het verhaal optekent, het land hebben verlaten voordat ze door de autoriteiten in de kraag gevat konden worden.

Het is niet voor het eerst dat toeristen in de problemen komen omdat ze uit de kleren gaan voor een foto. Er zijn legio verhalen te vinden van toeristen die een boete moesten betalen of zelfs in de gevangenis zijn beland door naakt poseren.