14 april 2024
Thumbnail voor Natasja Eshuis (Travel Trend) over versoepeling reisadvies: ‘Eerst zien, dan geloven’

Natasja Eshuis (Travel Trend) over versoepeling reisadvies: ‘Eerst zien, dan geloven’

SCHIPHOL - Tijdens de persconferentie van vanavond zal na lange tijd goed nieuws worden gebracht waar de verre reisspecialisten al lange tijd op wachten: reizen naar bestemmingen buiten Europa worden niet langer afgeraden. Travel Trend is vol verwachtingen wat betreft de landen die vanaf woensdag een geel reisadvies krijgen.


Vanaf morgenochtend worden de reisadviezen losgekoppeld van de coronasituatie. “Ik ga er van uit dat de Verenigde Staten ook op het lijstje staan”, laat Natasja Eshuis, CEO van de verre reizen specialist, weten in een reactie aan Reisbizz.nl. “Daar gaat deze zomer de meerderheid van onze reizigers heen en omdat er nu nog een oranje reisadvies geldt, kost het beantwoorden van vragen hierover ontzettend veel tijd. Zowel bij ons als bij de reisagent.”

Ook Zuid-Afrika staat hoog op het wensenlijstje van Travel Trend als het gaat om de veranderende reisadviezen. “Net als Canada en Costa Rica. Hier liepen de boekingen zo lekker totdat deze landen recentelijk weer code oranje opgelegd kregen”, gaat Eshuis verder. “De tijd die we niet meer hoeven te besteden aan vragen over reisadviezen kunnen we heel goed besteden aan het maken van nieuwe offertes en boekingen. Onze inbox staat vol!”

Toch is Eshuis als echte Rotterdamse nuchter: “Eerst zien, dan geloven. We hebben al twee keer eerder dit nieuws verwacht. Al ga ik er van uit dat drie keer scheepsrecht zal zijn.”