14 april 2024
Thumbnail voor Natasja Eshuis: ‘Vrijwel al onze bestemmingen geen oranje advies meer’

Natasja Eshuis: ‘Vrijwel al onze bestemmingen geen oranje advies meer’

ROTTERDAM - De aangepaste reisadviezen stromen binnen bij Travel Trend. Op het moment geldt dit voor zo’n 30 verre bestemmingen waarvan de kleurcode is aangepast van oranje naar geel. Natasja Eshuis moest eerst zien en dan geloven, meldde ze dinsdagmiddag nog tegen Reisibizz.nl.


Gelukkig hield Buitenlandse Zaken woord en zijn de reisadviezen losgekoppeld van de coronamaatregelen. De reisorganisatie is inmiddels druk bezig met het updaten van alle gegevens op de website vertelt Eshuis: “Elke wijziging wordt zo snel mogelijk doorgevoerd op onze website, zowel op de coronapagina als de landeninformatie pagina’s. Daar vinden reisagenten ook de regels die deze bestemmingen zelf hanteren voor inreizende bezoekers.”

Er volgen snel meer landen
Eshuis is duidelijk opgelucht. “Opgeteld bij de landen die al 'geel' waren, betekent het dat er voor vrijwel al onze bestemmingen nu geen oranje advies meer geldt. De laatste paar volgen ongetwijfeld vandaag.”

Ook code groen voor Amerika en Canada
De meeste landen zijn zelf ook open voor toeristen. “Een enkele bestemming is nog gesloten (bijvoorbeeld Vietnam) en een paar landen hebben nog zulke strenge regels, zoals een verplichte meerdaagse quarantaine bij aankomst, dat het daar op dit moment nog niet leuk reizen is”, vervolgt Eshuis. Hiermee doelt ze op Indonesië en Maleisië. Hopelijk verandert dat ook op korte termijn.

De topbestemmingen van Travel Trend, Amerika en Canada hebben zelfs code groen en Australië wordt daar op 21 februari aan toegevoegd.