18 april 2024
Thumbnail voor National Geographic biedt wereldreis aan met Boeing 757 Icelandair

National Geographic biedt wereldreis aan met Boeing 757 Icelandair

WASHINGTON - Altijd al eens binnen een maand de wereld willen over reizen? Dat kan nu voor circa 100.000 euro met een privé-Boeing 757-200 van Icelandair. Het toestel heeft een extra luxe configuratie met slechts 80 stoelen. National Geographic biedt een 24-daagse wereldtour aan langs tien bezienswaardigheden op de UNESCO werelderfgoedlijst. Onder leiding van verschillende experts krijgen reizigers gedetailleerde uitleg over alle bezienswaardigheden waar de reis langstrekt.


De reis begint in Washington en brengt reizigers onder andere langs Machu Picchu, Paaseiland, Great Barrier Reef, de Taj Mahal, Petra en Marrakech. Na 24 dagen eindigt de reis weer in Washington.


De routekaart van de wereldreis.

Naar bijna alle bestemmingen wordt met hetzelfde Boeing-toestel gevlogen. Slechts een enkele keer wordt er een lokaal toestel ingezet. De 757-200 van Icelandair is toepasselijk gehuld in het kleurenschema van National Geographic. Het toestel heeft een 2-2-configuratie, waarbij 75 van de in totaal 80 stoelen bestemd zijn voor reizigers. De lederen stoelen hebben verstelbare been- en hoofdsteunen en daarnaast kan de rugleuning 45 graden naar achter gekanteld worden.

In de reis zijn vanzelfsprekend ook overnachtingen inbegrepen. De hotels en lodges zijn volgens National Geographic geselecteerd vanwege hun goede service, voorzieningen en makkelijke toegang tot de te bezoeken bezienswaardigheden. Op de meer afgelegen locaties heeft National Geographic naar eigen zeggen gekozen voor de accommodaties die genoeg comfort bieden. Op alle bestemmingen is er ontbijt, lunch en diner geregeld. In enkele gevallen zijn er ook etentjes geregeld op speciale eetgelegenheden, zodat reizigers “een kijkje kunnen nemen in de plaatselijke cultuur”.

Deze wereldreis wordt meerdere keren aangeboden. De eerstvolgende reis staat gepland van 29 december 2022 tot en met 21 januari 2023. Reserveringen voor deze reis zijn niet meer mogelijk. Wél kunnen reizigers zich nog aanmelden voor de wachtlijst. In 2023 staan er zes wereldreizen op de planning en in 2024 twee. Als de reis met z’n tweeën wordt boekt, blijven reizigers net onder de 100.000 euro per persoon. Mensen die alleen boeken betalen iets meer dan 105.000 euro.  

Disney-wereldreis
De National Geographic-tour lijkt op de Disney-wereldreis, waarbij Disneyfans in 24 dagen naar alle twaalf de themaparken worden gebracht. Ook zij vliegen met dezelfde Boeing 757-200 (registratie: TF-FIS) de wereld rond. Deze tour vindt plaats van 9 juli tot 1 augustus 2023. Dit is precies het moment dat de National Geographic-wereldreis niet wordt aangeboden.