17 mei 2024
Thumbnail voor Nico Bleichrodt: Gelukkig heb ik collega’s met andere belangrijke capaciteiten die mij aanvullen

Nico Bleichrodt: Gelukkig heb ik collega’s met andere belangrijke capaciteiten die mij aanvullen

OEGSTGEEST - Nico Bleichrodt, Vice President International Sales bij Holland America Line, is in de nieuwste editie van Reisbizz Magazine de gastheer voor een avondje ‘koken met’. Nico is een echte zeejongen die opgroeit in de badplaats Noordwijk. Met zijn gezin verhuist hij naar Oegstgeest, maar toch blijft Noordwijk trekken. Nico vertelt in een openhartig gesprek over zijn carrière, gezin en passie voor muziek.


Nico komt zelf uit een ondernemersgezin en is de jongste van drie. Tijdens de schoolvakanties startte de jonge Nico zijn werkend leven met het pellen van bollen en met diverse baantjes in de horeca. Na het afronden van zijn studies Toerisme en Marketing en zijn plicht bij de Landmacht, komt Nico terecht bij het toenmalige De Boer en Wendel. Hij solliciteert naar baliemedewerker, maar Piet de Boer ziet andere talenten en biedt Nico een baan aan bij Club Med. Zonder een woord Frans te spreken krijgt hij het vertrouwen en de opdracht om Club Med in Nederland op de kaart te zetten.

‘Club Med zit nog steeds in mijn hart’
Met de eerste zes jaar vanuit Heemstede en vervolgens vanuit Amsterdam, weet Nico een team samen te stellen waarmee hij Club Med Nederland tot een groot succes brengt. De carrière van Nico neemt een vlucht en na 24 jaar Club Med stopt het en maakt hij de overstap naar de Holland America Line. Daar ligt een cruisewereld voor hem open. “Ik heb nooit spijt gehad van die stap, maar Club Med zit nog steeds in mijn hart. Het is wel de organisatie die mij gemaakt heeft als mens, als persoon. Ik wilde feitelijk helemaal niet weg bij Club Med, maar aangezien ik een bouwer ben, zag ik een mooie uitdaging bij Holland America Line.” In zijn rol als Vice President International Sales is Nico nu verantwoordelijk voor de hele wereld met uitzondering van Noord-Amerika. “Dat gaat goed en het is hard werken, maar ik doe dit samen met een fantastisch team. Ik vind het belangrijk dat mensen de persoon achter het bedrijf leert kennen. Dat degene die de kar trekt zichtbaar is. Je kent vast wel de kleuren van de DISC-test. Ik ben geel en oranje, een motivator, inspirator en creatieveling, maar gelukkig heb ik ook rode en blauwe mensen in het team. Collega’s met andere belangrijke capaciteiten die mij mooi aanvullen.”

Passie
Muziek is een grote passie van Nico. “Ik hou van concertbezoeken, het liefst om de twee weken. Je maakt me niet gelukkiger! Er staan er een aantal op het menu de komende weken: Muse, Maroon 5, Coldplay, Josh Stone. Maar ik hou ook van dance hoor, met een biertje aan de bar in Paradiso. Mijn favoriete band is Biffy Clyro uit Schotland. Dat is rock en echt een band om te beleven. Graag noem ik ook nog Pink die ik tijdens de Formule 1 in Abu Dhabi heb ontdekt. Wat een zangeres en show! Muziek moet echt binnenkomen en dat is bij haar zeker het geval.”

Wil je meer te weten komen over Nico, wat zijn dromen zijn, hoe het hem vergaat in zijn rol bij de HAL en wat hij serveerde tijdens deze avond? Lees dan het hele artikel in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.